από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Το «μπουμπούκι» του Άδωνι έπιασαν οι αλβανικές αρχές στην κηδεία του Κατσιφά - Το αποκαλυπτικό βίντεο (ΦΩΤΟΣ+ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Μπάμπης Καραθάνος (αριστερά) με τον Άδωνι και τη... sexy ΟΝΝΕΔίτισσα

Ο Μπάμπης Καραθάνος (αριστερά) με τον Άδωνι και τη... sexy ΟΝΝΕΔίτισσα

Η σκοτεινή ιστορία του στενού συνεργάτη του Άδωνι
Παρασκευή, 09 Νοέμβριος 2018 13:33

Αναστάτωση σε Ελλάδα και Αλβανία προκάλεσε η προσαγωγή Βορειοηπειρωτών στο Αστυνομικό τμήμα Αργυρόκαστρου, χθες, την ημέρα της κηδείας του Κωνσταντίνου Κατσιφά. 

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ωστόσο, έχει το γεγονός πως μεταξύ των προσαχθέντων, είναι και ο Μπάμπης Καραθάνος, με δραστηριότητα που κατά καιρούς έχει προκαλέσει προβλήματα στις ελληνοαλβανικές σχέσεις, αλλά και στους βορειοηπειρώτες, συνομιλητής της Χρυσής Αυγής (Όπως έχουμε αποκαλύψει με ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ), στενός συνεργάτης του Άδωνι Γεωργιάδη και του Μάκη Βορίδη και πολιτικός συνοδοιπόρος του Αντώνη Σαμαρά. 

Στο ΒΙΝΤΕΟ, που είχαμε αποκαλύψει και το οποίο τραβήχτηκε το 2011, ο Μπάμπης Καραθάνος, ο στενός συνεργάτης του Μάκη Βορίδη και του Άδωνι Γεωργιάδη, οι σχέσεις του οποίου φτάνουν μέχρι τον Αντώνη Σαμαρά (Εξάλλου υπήρξαν και οι δύο Αβερωφικοί), εμφανίζεται στην Χειμάρρα της Αλβανίας συνοδευόμενος από χρυσαυγίτες. Τον Μπάμπη Καραθάνο συνοδεύει το πρωτοπαλίκαρο του βουλευτή του μορφώματος, Μπαρμπαρούση, Ρομπέρτο Χαΐντι. Ο Χαϊντι εμφανίζεται δίπλα στον Μπαρμπαρούση σε επιθέσεις της Χρυσής Αυγής σε βάρος μικροπωλητών – μεταναστών (λαϊκή αγορά Μεσολογγίου) και γενικά έχει πλούσια δράση στο μόρφωμα. Είναι η εποχή που η Χρυσή Αυγή ανεβάζει τα ποσοστά της στο πλαίσιο της μνημονιακής πραγματικότητας και που ετοιμάζεται να μπει στη Βουλή. 

Εκείνο που πρέπει να σημειώσουμε είναι το εξής: Δεν πρέπει σε καμία των περιπτώσεων να ηρωοποιηθούν πρόσωπα με σκοτεινό ρόλο, που με τις ενέργειες τους έχουν διαχρονικά προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στους Βορειοηπειρώτες. Δεν πρέπει να επιτραπεί να δοθεί χώρος, στα πρόσωπα αυτά, ώστε να τινάξουν στον αέρα τις ελληνοαλβανικές σχέσεις σε μία εποχή που η ελληνική διπλωματία κλείνει τα βαλκανικά θέματα και δεν πρέπει να επίσης να δοθεί χώρος στα πρόσωπα αυτά ώστε να εκμεταλλευτούν τον ανθρώπινο πόνο. 

Και τα γράφουμε αυτά διότι ο Καραθάνος κάνει σήμερα παρέλαση στα κανάλια, αλλά κανένας δεν έχει αναρωτηθεί για το τι έκανε με τη Χρυσή Αυγή στην Αλβανία τα προηγούμενα χρόνια. 

Ένα ακόμη ενδιαφέρον στοιχείο της δραστηριότητας του Μπάμπη Καραθάνου είναι το γεγονός πως το όνομά του αναφέρεται, όπως θα δείτε παρακάτω, στην κατάθεση ενός εκ των προστατευόμενων μαρτύρων στην υπόθεση Novartis. 

Η υπόθεση Novartis και ο Καραθάνος ως «άτυπος αναπληρωτής υπουργός Υγείας».

Όταν ο Άδωνις Γεωργιάδηςκαι ο Μάκης Βορίδης ήταν υπουργοί Υγείας το μέλος της παλιοπαρέας του ΛΑΟΣ, ο φαρμακοποιός Μπάμπης (Χαράλαμπος) Καραθάνος, αναλάμβανε κομβικής σημασίας ρόλο στα ραντεβού με τους φαρμακευτικούς κολοσσούς και... όχι μόνο. Βούιζε η πιάτσα τότε. Έλεγαν τότε πως αυτός ήταν που βρισκόταν πίσω από την χάραξη της πολιτικής στο εν λόγω υπουργείο.

Διαβάστε τι γράφαμε στις 19 Μαρτίου 2018:

Την εποχή που ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Μάκης Βορίδης ήταν υπουργοί Υγείας, την εποχή που η Novartis έκανε ότι ήθελε, ο Μπάμπης Καραθάνος παρέμενε ο βασικός σύμβουλος όλων των υπουργών Υγείας. Ήταν ο άνθρωπος πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας, τον οποίο οι Γεωργιάδης και Βορίδης τον άκουγαν με ευλάβεια.

"Η βιτρίνα άλλαζε, ο Καραθάνος έμενε", λένε όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα. Σύμφωνα με δημοσιεύματα της εποχής, συμβούλευε αμισθί τον Άδωνι Γεωργιάδη, την εποχή που σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα, ο Άδωνις Γεωργιάδης ζητούσε απεγνωσμένα να συναντήσει φαρμακοβιομήχανο. Δημοσιεύματα ήθελαν τον Άδωνι Γεωργιάδη να τον προορίζει για Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Υγείας.

Ο Μπάμπης Καραθάνος εκτός από σύμβουλος και στενός συνεργάτης των Γεωργιάδη και Βορίδη είχε τοποθετηθεί σε ενδεκαμελή επιτροπή για τις τιμές των φαρμάκων, συμμετείχε στον ΕΟΦ και είχε διοριστεί ως μέλος ΔΣ της ΣΤΑΣΥ Α.Ε. με υπογραφή του τότε Υπ. Υποδομών Μ.Βορίδη. 

Στον Αδωνι Γεωργιάδη και στα μέλη της επιτροπής διαμόρφωσης των τιμών των φαρμάκων αναφέρθηκε ο δευτερος προστατευόμενος μάρτυρας για το σκάνδαλο Novartis στην κατάθεση που έδωσε στις 26 Ιανουαρίου.

Λέει ο προστατευόμενος μάρτυρας: «στην διαμόρφωση των τιμών επί υπουργίας Γεωργιάδη σημαντικό ρόλο διαδραμάτισαν πρόσωπα όπως η Μαρία Σκουρολιάκου και  ο Δημήτρης Λιντζέρης από πλευράς ΕΟΦ και ο Χαράλαμπος Καραθάνος πρώην υποψήφιος ευρωβουλευτής και πολιτευτής του ΛΑΟΣ , οι οποίοι ήταν μέλη της επιτροπής τιμών. Ο δε  Καραθάνος ήταν και αναπληρωτής πρόεδρος της και σε αυτή την περίπτωση» αναφέρει ο μάρτυρας «γνωρίζω ότι τα άτομα αυτά διαμόρφωναν τις τιμές επωφελεία της Novartis  και θεωρώ λογικά δυνατόν να γίνονται αυτά εν αγνοία του υπουργού που είχε και την ευθύνη έγκρισης  των τιμών».

Ο Μπάμπης Καραθάνος ήταν υποψήφιος Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στη Β’ Περιφέρεια Αθηνών το 2004 και 2007.

Υπήρξε συνεργάτης της Γραμματείας Διεθνών Σχέσεων της Νέας Δημοκρατίας με υπεύθυνους τον Γιάννη Βαληνάκη και Σταύρο Παπασταύρου (1998-2008)

Από το 2005 ανέλαβε Αντιπρόεδρος του Γενικού Νοσοκομείου Δυτικής Αττικής «Η Αγία Βαρβάρα» μέχρι τον Μάιο του 2009 ,απ’ όπου παραιτήθηκε μετά την αποχώρηση του από τη Νέα Δημοκρατία, οπότε και πήγε στο ΛΑΟΣ.

Εκτός, όμως, από όλα αυτά, ο Μπάμπης Καραθάνος έχει αναπτύξει μεγάλη δραστηριότητα στην Αλβανία αναφορικά με το βορειοηπειρωτικό, με τρόπο, που όπως έχει καταγγελθεί από Βορειοηπειρώτες εδώ και πολλά χρόνια, έχει αποβεί επιζήμιος. 

Δείτε τις ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ και δείτε και τα ΒΙΝΤΕΟ που ακολουθούν: 

 

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή