από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

O Μιχαλολιάκος καλύπτει τον πυρήνα της Νίκαιας μετά τη δολοφονία Φύσσα (ΒΙΝΤΕΟ)

Νεοναζί

Νεοναζί

Καταρρέει και ο τελευταίος υπερασπιστικός ισχυρισμός του Αρχηγού και του στενού ηγετικού πυρήνα της οργάνωσης
Σάββατο, 26 Οκτώβριος 2019

Η Εφημερίδα των Συντακτών φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα ένα σημαντικό ντοκουμέντο. Τα όσα έλεγε ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής για την οργάνωση της Νίκαιας λίγες μέρες μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, σε συνέντευξη που έδωσε στον ιδιοκτήτη του «Βεργίνα TV» Στέργιο Καλόγηρο.

Με όσα φαίνεται να λέει ο Μιχαλολιάκος καταρρέει και ο τελευταίος υπερασπιστικός ισχυρισμός του Αρχηγού και του στενού ηγετικού πυρήνα της οργάνωσης.

Παρά την επιμονή του Καλόγηρου, ο Μιχαλολιάκος υπερασπίζεται με πάθος την οργάνωση της Νίκαιας, αρνείται ότι είναι «σκληροπυρηνική», αποκρούει ότι είναι «δυναμική» και διαψεύδει ότι έκλεισαν τα γραφεία της ή ότι κατέβηκαν οι πινακίδες της.

Διαψεύδονται έτσι από τα πλέον αρμόδια χείλη όλοι οι κατόπιν εορτής κατασκευασμένοι ισχυρισμοί ότι δήθεν η ηγεσία έκλεισε τα γραφεία της Νίκαιας αποδοκιμάζοντας τη δράση της και «διέγραψε» ή «απομάκρυνε» την τοπική οργάνωση, θεωρώντας ότι δρούσε εκτός γραμμής, κάτι που επανέλαβαν με διάφορους τρόπους οι «συναγωνιστές» του Αρχηγού τις τελευταίες βδομάδες από το βήμα του μάρτυρα ή το εδώλιο του κατηγορουμένου.

Η εκπομπή μεταδόθηκε στις 26.9.2013, δηλαδή δύο μέρες προτού ασκηθεί η δίωξη και συλληφθούν ο Μιχαλολιάκος και τα άλλα στελέχη της ηγεσίας της ναζιστικής οργάνωσης.

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή