από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ποια στελέχη του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού πηγαίνουν στη ΝΔ

Μητσοτάκης, Φώφη και Θεοδωράκης

Μητσοτάκης, Φώφη και Θεοδωράκης

Ποια στελέχη του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού πηγαίνουν στη ΝΔ
Τρίτη, 02 Αύγουστος 2016

Πανστρατιά του χρεκοπημένου και διεφθαρμένου πολικού προσωπικού που κατέστρεψε τη χώρα ετοιμάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να ενισχύσει τη ΝΔ, ώστε να μπορέσει στις επόμενες εκλογές να κοντράρει τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Μέχρι στιγμής, η αντιπολιτευτική στρατηγική που έχει ακολουθήσει ο νέος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δεν έχει αποδώσει καρπούς, ενώ έχει παγιωθεί η αντίληψη και στους κόλπους της ηγετικής ομάδας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι τα ποσοστά έχουν υποστεί καθίζηση και δεν αναπτύσσεται η απαραίτητη πλειοψηφική δυναμική. 

Επίσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει να αντιμετωπίσει το εσωκομματικό χάος, την εμφανή αδυναμία του να ελέγξει το κόμμα, το πατρονάρισμα από την αδερφή του, Ντόρα Μπακογιάννη, τις διαφωνίες της Καραμανλικής πτέρυγας και τις φωνές των μετριοπαθών στελεχών που αντιδρούν έντονα στη στελέχωση με πρόσωπα προερχόμενα από την ακροδεξιά, όπως ο Άδωνις Γεωργιάδης που ανέλαβε καθήκοντα αντιπροέδρου για τις υπηρεσίες που προσέφερε στο πεδίο της εκλογής νέου προέδρου της ΝΔ. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να ανοίξει το κόμμα προς το πολιτικό Κέντρο. Εκεί πιστεύει ότι ανήκει ο ίδιος. Για αυτόν τον λόγο θα ανοίξει τις πύλες για στελέχη προερχόμενα από την Κεντροαριστερά. Οι γνωρίζοντες τα της Νέας Δημοκρατίας λένε "Τον έχει πιάσει μεγαλομανία και θέλει να λεηλατήσει το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι. Δεν του αρκεί να είναι δεκανίκια του". 

Το ενδιαφέρον, όμως, είναι ότι στις προτάσεις που έχει κάνει σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού, σε εκσυγχρονιστές και νεοφιλελεύθερους, έχει βρει θετική ανταπόκριση. Στη Νέα Δημοκρατία δεν θα αργήσουν να ενταχθούν στελέχη όπως: Ο Ανδρέας Λοβέρδος, τον οποίο ο πρόεδρος της ΝΔ προορίζει για τη θέση του αντιπροέδρου μιας μελλοντικής κυβέρνησης (αν καταφέρει ποτέ ο Κυριάκος Μητσοτάκης να τη σχηματίσει), ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος έχει κάνει από την εποχή του Αντώνη Σαμαρά έντονη δεξιά στροφή, η Αντιγόνη Λυμπεράκη, η οποία είναι και εξαδέλφη του νέου προέδρου της ΝΔ, ο Γιώργος Αμυράς και ο Ιάσονας Φωτήλας. Άγνωστο παραμένει τι θα κάνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος καλοβλέπει την προοπτική της ένταξης στη ΝΔ, αλλά θέλει να πραγματοποιηθεί με όχημα έναν νέο φορέα. Κρίσιμος λέγεται ότι είναι και ο ρόλος του Κώστα Σημίτη. 

Και ενώ το άνοιγμα της ηγεσίας της ΝΔ βρίσκεται σε εξέλιξη και η λεηλασία βρίσκεται προ των Πυλών, θλιβερή είναι η εικόνα της Φώφης Γεννηματά και του Σταύρου Θεοδωράκη, που πιεζόμενοι από τη διαπλοκή δεν αντιδρούν και περιορίζονται σε παθητικό ρόλο ως απλά δεκανίκια της Δεξιάς μέχρι να βρεθούν οριστικά εκτός Βουλής.

Από την άλλη στο Μέγαρο Μαξίμου τρίβουν τα χέρια τους με τις κινήσεις Μητσοτάκη. Πέραν των "Βατερλώ" που έχουν προηγηθεί και είναι ενδεικτικά της ανικανότητας και της ανοησίας της ηγεσίας της ΝΔ, η προσθήκη περισσότερων πολιτικών προσώπων που είναι ταυτισμένα με τα διαπλεκόμενα συμφέροντα θεωρούν ότι θα έχουν τα αντίθετα αποτελέσματα για το κόμμα του Μητσοτάκη. Και βέβαια η... ενίσχυση της ΝΔ με εκσυγχρονιστές προερχόμενους από το ΠΑΣΟΚ δεν θα αρέσει καθόλου στον Κώστας Καραμανλή, με ότι αυτό συνεπάγεται. 

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή