από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Οργή για την τροπολογία - σκάνδαλο: Οι επόμενες κινήσεις ΠΑΟΚ και οπαδών

Θύρα 4

Θύρα 4

Τετάρτη, 29 Ιανουάριος 2020

Ξεχειλίζει το ποτάμι οργής του λαού του ΠΑΟΚ κι όχι μόνο για την παρέμβαση της πολιτείας στο ελληνικό ποδόσφαιρο, που ξεκάθαρα αλλοιώνει την έκβαση του πρωταθλήματος.

Χθες, κατατέθηκε η τροπολογία για ΠΑΟΚ και Ξάνθη, με τον υπ’ αριθμόν ένα υπαίτιο της όλης κατάστασης, τον Λευτέρη Αυγενάκη, να λάμπει δια της απουσίας του. Το… φίδι από την τρύπα έσπευσε να βγάλει η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, που «ανέλυσε» το «σκεπτικό» της κυβέρνησης για την κατάθεση της τροπολογίας-σκάνδαλο.

Σύμφωνα με το ethnos.gr, σήμερα, Τετάρτη (29/1) θα διεξαχθεί η ονομαστική ψηφοφορία, την ώρα που ο λαός του ΠΑΟΚ καλεί σε ξεσηκωμό, καθώς έχει προγραμματιστεί να γίνει συλλαλητήριο την Πέμπτη (30/1) στην Καμάρα, ενώ 500 μέτρα παραδίπλα θα εγκαινιάζεται η διεθνής έκθεση Agrotica από τον υπουργό Μάκη Βορίδη. Οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ αναμένεται να κινηθούν και προς τα εκεί, με την Αστυνομία να βρίσκεται σε «κόκκινο συναγερμό».

Το παρασκήνιο έχει κάνει πολύ καλά τη δουλειά του, καταπώς φαίνεται σ’ αυτήν την περίπτωση, μιας και αφενός η εισήγηση-σκάνδαλο της ΕΕΑ έβγαλε την «απόφασή» της την ώρα του αγώνα του «δικέφαλου του βορρά» με τον Βόλο, με μια Τούμπα να φλέγεται από 25.000 οπαδούς, που δέχτηκαν σαν κεραυνό εν αιθρία την είδηση, αφετέρου, ήρθε το καίριο χτύπημα από το ελληνικό κοινοβούλιο, για να πιστοποιήσει ότι η… δουλειά έγινε.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον ΠΑΟΚ, υπάρχει πολύ σημαντικό θέμα με την συγκρότηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού κι ενδέχεται να προσφύγει στα δικαιοδοτικά όργανα, καθώς τα δύο μέλη που ορίστηκαν από τον Αυγενάκη και… ώ του θαύματος υπερψήφισαν τις κυρώσεις σε ΠΑΟΚ, Ξάνθη δεν έχει αποσαφηνιστεί αν πέρασαν από τη Βουλή, η οποία είναι αυτή που «ανάβει το πράσινο φως» για την τοποθέτησή τους στο όργανο.

 

Είναι πλέον ξεκάθαρο πως ο Υφυπουργός Αθλητισμού θα κληθεί να δώσει απαντήσεις για τον τρόπο με τον οποίο προχώρησε σε αντικατάσταση δυο μελών της ΕΕΑ, παρακάμπτοντας τη νόμιμη διαδικασία όπως αυτή ορίζεται από το νόμο 4603/19.

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή