από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Ένα θαύμα συντελείται στο Markopoulo Park: Ο ΟΠΑΠ έχει κερδίσει το στοίχημα ανοίγοντας νέα σε σελίδα στις ιπποδρομίες και την ψυχαγωγία των Αθηναίων

Markopoulo park

Markopoulo park

Τα παιδιά θα έχουν την τιμητική τους την Κυριακή 20 Οκτωβρίου στο Markopoulo Park
Σάββατο, 19 Οκτώβριος 2019

Ένα επιχειρηματικό, ψυχαγωγικό και πολιτιστικό θαύμα συντελείται το τελευταίο χρονικό διάστημα στο Markopoulo Park. Ο ΟΠΑΠ έχει κερδίσει το στοίχημα της αναβίωσης των παλιών καλών ημερών του Ιπποδρόμου και υλοποιεί με απόλυτη επιτυχία το σχέδιο αναζωογόνησης των ελληνικών Ιπποδρομιών. Εξάλλου οι πρόσφατες νομοθετικές ρυθμίσεις για την ιπποδρομιακή δραστηριότητα, σε συνδυασμό με τη μεταρρύθμιση του πλαισίου λειτουργίας της Φιλίππου Ενώσεως Ελλάδας (ΦΕΕ), διαμορφώνουν εκείνο το θεσμικό περιβάλλον που ανταποκρίνεται στα διεθνή πρότυπα και ταυτόχρονα ικανοποιούν πάγια αιτήματα της ιπποδρομιακής κοινότητας

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Η διοίκηση του ΟΠΑΠ έχει ανοίξει νέα σελίδα στην ψυχαγωγία των Αθηναίων καθιστώντας τον Ιππόδρομο στο Μαρκόπουλο ένα πολυθεματικό πάρκο, όχι μόνο για τον ενδιαφερόμενο για τις ιπποδρομίες, αλλά και για ολόκληρη την οικογένεια.

Με μεσο - μακροπρόθεσμο όραμα την μετατροπή των ιπποδρομιών σε μία από τις κορυφαίες εμπειρίες ψυχαγωγίας στην Ελλάδα,  ο ΟΠΑΠ – σε μία συγκυρία κρίσιμη για το παρόν και μέλλον της ελληνικής οικονομίας – έχει προχωρήσει τα τελευταία σε μία τολμηρή επένδυση άνω των 85 εκατ. ευρώ, από τα οποία, πάνω από τα 40,5 εκατ. ευρώ διατέθηκαν στην άδεια της 20ετούς εκμετάλλευσης του ιπποδρομιακού στοιχήματος, πάνω από 7 εκατ. ευρώ σε έπαθλα, πάνω από 7,5 εκατ. σε μισθώματα του Ιππόδρομου και περίπου 30 εκατ εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση του στίβου.

Μια έκταση 1.110 στρεμμάτων έχει μετατραπεί σε έναν πολυχώρο - πόλο έλξης για τους Αθηναίους, στον οποίο η πρόσβαση είναι εύκολη και άμεση μέσω της Αττικής Οδού. Με σύγχρονες εγκαταστάσεις που μπορούν να φιλοξενήσουν σειρά από δραστηριότητες εκτός φυσικά από τις ιπποδρομίες, οι άνθρωποι του ΟΠΑΠ φιλοδοξούν να προσελκύσουν στον Ιππόδρομο και όσους μέχρι σήμερα δεν είχαν ασχοληθεί με το άθλημα, όπως επίσης οικογένειες και παιδιά που μπορούν να συμμετέχουν σε σειρά από δραστηριότητες κατά τη διάρκεια μίας κυριακάτικης εκδρομής.

Δεν είναι υπερβολή να σημειωθεί ότι στο Markopoulo Park έχει δημιουργηθεί ένα ολοκληρωμένο στέκι για την κυριακάτικη βόλτα, για μία κυριακάτικη εκδρομή των Αθηναίων που συνδυάζει τις ιπποδρομίες με φαγητό, καφέ, δραστηριότητες για παιδιά, ακόμη και ποδοσφαιρικούς αγώνες και όλα τα παραπάνω μέσω της υλοποίησης  ενός ολοκληρωμένου πλάνου ανάπτυξης που βασίζεται σε διεθνή πρότυπα και έχει ως αντικειμενικό σκοπό την  επαναφορά της σταθερότητας στην ιπποδρομιακή κοινότητα, την αποκατάσταση του κλίματος εμπιστοσύνης και την ανάπτυξη σε όλους τους τομείς της ιπποδρομιακής δραστηριότητας.

Σε αυτό το πλαίσιο το Markopoulo Park έχει ήδη μπει δυναμικά στον χάρτη των χώρων με τις πιο σημαντικές εκδηλώσεις στην Αττική. 

Πρόσφατο παράδειγμα η ξεχωριστή μουσική βραδιά υπό τη λάμψη των αστέρων της ελληνικής pop που προσέλκυσε περισσότερους από 15.000 θεατές οι οποίοι κυριολεκτικά κατέκλυσαν το Markopoulo Park, την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019, για να παρακολουθήσουν το «All Stars Concert» του ΟΠΑΠ. 

Φεστιβάλ γεύσεων στο Μarkopoulo Park – Καλλίδης, Αλέρτας, Ψυχούλη και Τσιοτίνης μαγειρεύουν «εκπλήξεις» στο 73ο Ελληνικό Ντέρμπι ΟΠΑΠ την Κυριακή 20 Οκτωβρίου

Τέσσερα κορυφαία ονόματα της γαστρονομίας θα πρωταγωνιστήσουν την Κυριακή 20 Οκτωβρίου στον «στίβο» γεύσεων που θα πλαισιώνει το πρόγραμμα των ιπποδρομιών στο Markopoulo Park, την ημέρα του 73ου Ελληνικού Ντέρμπι ΟΠΑΠ. 

Βασίλης Καλλίδης, Διονύσης Αλέρτας και Ελένη Ψυχούλη θα μας περιμένουν όλους για να μας αποκαλύψουν μυστικά της κουζίνας μέσα από διαδραστικά μαθήματα μαγειρικής, ενώ ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης θα επιμεληθεί το μενού στο εστιατόριο του 5ου ορόφου για να μοιραστεί μαζί μας γεύσεις που αγαπά.

 «H μαγειρική είναι αγάπη και 15 λεπτά από το χρόνο σας. Ελάτε να μοιραστούμε τα πιο κρυφά της μυστικά», αναφέρει η Ελένη Ψυχούλη, προσκαλώντας μας στη γιορτή γεύσεων στο Markopoulo Park. «Για μένα το κυριακάτικο τραπέζι είναι η επιτομή της ελληνικής γαστρονομικής μας κουλτούρας. Είναι μεγάλη μου χαρά που θα μπορέσω να μοιραστώ μαζί σας κάποιες από τις γεύσεις που αγαπάω, την Κυριακή 20 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο του 73ου Ελληνικού Ντέρμπι ΟΠΑΠ», σημειώνει ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης.

Διασκέδαση για όλη την οικογένεια

Την Κυριακή 20 Οκτωβρίου, εκτός από γευστικές εκπλήξεις, θα έχουμε τη δυνατότητα να απολαύσουμε στο Markopoulo Park, από τις 12:00 το μεσημέρι,  πολλές δραστηριότητες για όλη την οικογένεια. Τα παιδιά θα επισκεφθούν τη Μπαλονοχώρα και το Ινδιάνικο Χωριό, θα κάνουν βόλτες και μαθήματα ιππασίας με πόνυ και θα διασκεδάσουν με φουσκωτά παιχνίδια και bungee τραμπολίνα.

Εύκολη πρόσβαση και δωρεάν μεταφορά από και προς το σταθμό «Κορωπί»

Η πρόσβαση στον ιππόδρομο Αθηνών, Markopoulo Park, είναι εύκολη, καθώς απέχει μόλις 30 λεπτά από την Αθήνα και διαθέτει δωρεάν parking 5.000 θέσεων.

Για όσους δεν έχουν αυτοκίνητο, την ημέρα του 73ου Ελληνικού Ντέρμπι ΟΠΑΠ, θα πραγματοποιούνται δωρεάν δρομολόγια λεωφορείων από το σταθμό «Κορωπί» κάθε μισή ώρα από τις 12:00 μέχρι και τις 16:30 και επιστροφή από τις 12:30 μέχρι και τις 17:30.

 

 

 

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή