από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Το νέο Δ.Σ. του Ελληνοϊρανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου - Ποιοι είναι οι σκοποί

Ελλάδα - Ιράν

Ελλάδα - Ιράν

Ποιοι είναι οι σκοποί του Ελληνοϊρανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου
Παρασκευή, 08 Ιούλιος 2016 12:55

Ορίστηκε το Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνοϊρανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου. Πρόεδρος είναι ο Άριστος Δωρίτης και Γενικός Γραμματέας ο Γιώργος Καλούδης

 

Με την υπ’ αριθμ. 590/2016 απόφασή του, το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών διόρισε προσωρινή διοίκηση του Ελληνοϊρανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου με μέλη τους:

1.    Άριστο Δωρίτη

2.    Hassani Massoud

3.    Γεώργιο Καλούδη

4.    Αναστάσιο Κεστεκίδη

5.    Κωνσταντίνο Κροκιδά

6.    Ξενοφώντα Πιταούλη

7.    Γεώργιο Σκλαβούνο

 

Ακολούθως η προσωρινή διοίκηση συγκροτήθηκε σε Σώμα ως κάτωθι:

Άριστος Δωρίτης : Πρόεδρος

Hassani Massoud : Αντιπρόεδρος

Γιώργος Καλούδης : Γεν. Γραμματέας

Αναστάσιος Κεστεκίδης : Ταμίας

Νικόλαος Πιταούλης : Έφορος Μελών

Κωνσταντίνος Κροκιδάς : Μέλος

Γεώργιος Σκλαβούνος : Μέλος

 

Κύρια αποστολή της άνω προσωρινής διοίκησης είναι, σύμφωνα με τη άνω δικαστική απόφαση και εντός έξι (6) μηνών από την δημοσίευσή της, η σύγκλιση της Γ.Σ των μελών του σωματείου ώστε να εκλεγεί η διοίκηση και η Ελεγκτική Επιτροπή του. Περαιτέρω, η προσωρινή διοίκηση εξουσιοδοτείται να επιμεληθεί, για το άνω χρονικό διάστημα, των υποθέσεων του σωματείου με επείγοντα χαρακτήρα.

 

Ο σκοπός του Ελληνοϊρανικού Επιμελητηρίου είναι:

1.    Η ανάπτυξη και ενίσχυση των αμοιβαίων οικονομικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδος- Ιράν, η αμοιβαία προώθηση των επενδύσεων μεταξύ των δύο χωρών αλλά και των πολιτιστικών σχέσεων αναφορικά με την οικονομική τους παράμετρο στα πλαίσια των ενδιαφερόντων των μελών.

2.    Η προώθηση του πνεύματος αλληλεγγύης μεταξύ των δύο χωρών και η δια εκδηλώσεων συμβολή στην κοινωνικοοικονομική ζωή των δύο χωρών.

3.    Η ενθάρρυνση, παρότρυνση, προτροπή και καθοδήγηση των μελών για την διαμόρφωση και την ανάπτυξη κοινών επιχειρηματικών σχεδίων και πρωτοβουλιών στις δύο χώρες αλλά και η εκ μέρους του Επιμελητηρίου υποβολή συγκεκριμένων προτάσεων για επενδύσεις.

4.    Η ενθάρρυνση των κυβερνήσεων των δύο χωρών για τη συνεχή βελτίωση των σχέσεων μεταξύ αυτών και για την ενδυνάμωση των οικονομικών δεσμών τους.

5.    Η διαφύλαξη, μελέτη και προαγωγή των κοινών οικονομικών, κοινωνικών, και επαγγελματικών συμφερόντων των μελών του στα πλαίσια της ενίσχυσης των σχέσεων των δύο χωρών.  

 

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή