από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Καταιγίδα αποκαλύψεων: Η στενή σχέση του πατέρα Φλώρου με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και τον Σταύρο Ψυχάρη

Μητσοτάκηδες

Μητσοτάκηδες

Σάββατο, 01 Σεπτέμβριος 2018

Συγκλονιστικές είναι οι άγνωστες πτυχές της σκοτεινής υπόθεσης του Φλώρου του σκανδάλου της Energa που συγκλόνισε την Ελλάδα, τις οποίες αποκαλύπτει η εφημερίδα "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ". 

Διαβάστε το απόσπασμα του ρεπορτάζ της εφημερίδας που ακολουθεί: 

Φαίνεται, πάντως, ότι ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας χαίρει, όπως και στο παρελθόν, ακόμα προστασίας διάφορων κύκλων. Να υπενθυμίσουμε ότι η οικογένεια Φλώρου ήταν στενά συνδεδεμένη με τον Σταύρο Ψυχάρη, ο οποίος εμπράκτως στήριζε τις δραστηριότητες του νεαρού Φλώρου. Ο πατήρ Φλώρος, από τη μεριά του, συνδεόταν με στενή φιλία με τον Κων/νο Μητσοτάκη, ενώ νομικός σύμβουλος της Energa μέχρι και το τέλος της λειτουργίας της διετέλεσε ο γιος της Κατερίνας Μητσοτάκη και στενός συνεργάτης του σημερινού προέδρου της Ν.Δ. Γρηγόρης Δημητριάδης. Μάλιστα, ο κ. Δημητριάδης εξετάστηκε και ως μάρτυρας από τον ανακριτή που διεξήγαγε τη σχετική διαδικασία, δηλώνοντας παντελή άγνοια (!) για τις παρανομίες του επικεφαλής της Energa.

Στην επίμαχη δίκη, αρχικά, στο νομικό επιτελείο του είχε εμφανιστεί και ο βουλευτής και πρώην υπουργός Μ. Βορίδης, ο οποίος αποχώρησε αμέσως μετά την κατακραυγή που ξεσηκώθηκε από το κόμμα του. Στην ίδια δίκη έλαμψαν διά της απουσίας τους και δεν δήλωσαν παράσταση πολιτικής αγωγής ο τότε υπουργός Οικονομικών και νυν διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, ως εκπρόσωπος του Δημοσίου, και ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης, ως εκπρόσωπος της ΚΕΔΚΕ, αφού η υπεξαίρεση για την οποία καταδικάστηκε εν τέλει ο κ. Φλώρος αφορούσε και δημοτικά τέλη. Πολλές οι συμπτώσεις…

 

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή