από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Κυβέρνηση λιμασμένων τρωκτικών ροκανίζει χωρίς ντροπή το δημόσιο χρήμα - Πως το κατεστημένο εξαπάτησε το 38% του εκλογικού σώματος

Μητσοτάκης και Μαρέβα

Μητσοτάκης και Μαρέβα

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη μοιάζει με κυβέρνηση τρωκτικών, με μία παρέα πεινασμένων που ορμά καθημερινά και απροκάλυπτα στα δημόσια ταμεία που άφησε γεμάτα η κυβέρνηση Τσίπρα
Δευτέρα, 25 Νοέμβριος 2019

Για πάνω από τέσσερα χρόνια, για όσο δηλαδή χρονικό διάστημα κυβέρνησαν τη χώρα ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ, οι «μόνιμοι ενοικιαστές της εξουσίας», το αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο που συγκροτήθηκε από τμήματα της ντόπιας ελίτ, από το εγχώριο πολιτικό κατεστημένο, από ξεπεσμένα δημοσιογραφικά υπολείμματα της προμνημονιακής εποχής και εκφράστηκε στο δημόσιο βίο από τον βασικό του πολιτικό και κοινοβουλευτικό βραχίονα, τη Νέα Δημοκρατία - αυτό το συνονθύλευμα νεοφιλελεύθερων και ακροδεξιών στοιχείων που διαδέχτηκε το κόμμα που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής - εξαπέλυσε μία άνευ προηγούμενου επικοινωνιακή επίθεση αντιστροφής της πραγματικότητας, συσκότισης της κατάστασης γύρω από τα σκάνδαλα στα οποία εμπλέκονται η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και υποβάθμισης της σπουδαιότητας του έργου της προηγούμενης κυβέρνησης και του αγώνα που έδωσε για την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια.

Χωρίς κανέναν ηθικό ενδοιασμό, με όπλο την πρωτοφανή συγκέντρωση μιντιακής ισχύος στα χέρια του, το κατεστημένο αντιπολιτεύτηκε τον ΣΥΡΙΖΑ ενεργοποιώντας όλα τα προπαγανδιστικά εργαλεία που διέθετε και διαθέτει στοχεύοντας στον ερεθισμό των κατώτατων ένστικτων μίας κοινωνίας εξαντλημένης από τον δεκαετή ζόφο των μνημονίων μία κοινωνίας ελλιπώς πληροφορημένης (και εδώ έχει ευθύνη ο ΣΥΡΙΖΑ) για κορυφαία ζητήματα, όπως για παράδειγμα η Συμφωνία των Πρεσπών. Σε αυτό το πλαίσιο η συντριπτική πλειοψηφία των ΜΜΕ, τα Μέσα της διαπλοκής, τα ΜΜΕ δηλαδή που στήριξαν και στηρίζουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη επιχείρησαν να ακυρώσουν το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς, το όπλο με το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε, μέχρι στις εκλογές του 2019, να αντιπαρατεθεί στις Λεγεώνες της παραπληροφόρησης, της ακατάσχετης ψευδολογίας και της ασύδοτης και αισχρής προπαγάνδας

Ένας από τους κεντρικούς άξονες της απόπειρας ακύρωσης του ηθικού πλεονεκτήματος της Αριστεράς υπήρξε ο ξεδιάντροπος συμψηφισμός των πρακτικών που ακολούθησαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ως μηχανισμοί άσκησης εξουσίας, ως μηχανισμοί διαπλοκής με επιχειρηματικά συμφέροντα, ως ρουσφετολογικές πλατφόρμες, ως φορείς οικογενειοκρατίας σε όλη τη διάρκεια των μεταπολιτευτικών χρόνων. Όσον κι αν μπορεί να φαίνεται απίστευτο, σε μία Δημοκρατία «δυτικού τύπου», οι αρχισυνταξίες των ΜΜΕ της διαπλοκής αντί να αναδεικνύουν το σκάνδαλο Novartis, τις offshore της συζύγου του Μητσοτάκη, την εμπλοκή του ανιψιού του Μητσοτάκη στο σκάνδαλο της Energa, την πρωτόδικη καταδίκη του στενού συνεργάτη του Μητσοτάκη για υπόθεση παιδεραστίας, επέλεξαν να κάνουν πρώτα θέματα το τσιγάρο του Πολάκη, το φανάρι που παραβίασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, τις αναρτήσεις του Καρανίκα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την Ελένη Μενεγάκη, κάποια ανύπαρκτα σκάνδαλα «Πετσίτη» (αλήθεια ακούσατε τίποτα ξανά μετά τις εκλογές;) και άλλα.

Οι «μετακλητοί» του ΣΥΡΙΖΑ επί τέσσερα και πλέον χρόνια μονοπώλησαν τα δελτία ειδήσεων και τα ΜΜΕ της διαπλοκής που προσπάθησαν να αλλοιώσουν – και εν μέρει το πέτυχαν – τη συλλογική μνήμη ενός ολόκληρου λαού για το όργιο πελατειακών σχέσεων και οικογενειοκρατίας που έγινε συστατικό στοιχείο του δημόσιο βίου και της κοινωνικής πραγματικότητας για πάνω από τρεις δεκαετίες. Ο Νίκος Καρανίκας έγινε στόχος μόνο και μόνο επειδή ήταν φίλος του Αλέξη Τσίπρα. Ο γόνος της πιο κρατικοδίαιτης οικογένειας που έχει βγάλει αυτός ο τόπος, ο σημερινός πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, το απόλυτο, αυθεντικό προϊόν του πλέον τριτοκοσμικού νεποτισμού, είχε καταντήσει, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να επιτίθεται στον Νίκο Καρανίκα (θα μπορούσε να είναι οποιοσδήποτε σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα) για να αποδείξει ότι δήθεν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διέφερε από τα άλλα κόμματα εξουσίας. Στο δοχείο με τη λάσπη που εκτόξευσε το κατεστημένο εναντίον του Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησής του μπήκε φυσικά και η δημόσια τηλεόραση, η ΕΡΤ, που δέχτηκε λυσσαλέα επίθεση από την διεφθαρμένη πολιτική και οικονομική κλίκα και από τα κόμματα της Siemens και της Novartis, που αγωνίστηκαν για την ολοκληρωτική παλινόρθωση τους. 

Ο καιρός πέρασε και το αλαλάζον σύστημα, αφού εξαπάτησε τον ελληνικό λαό (βλέπε προεκλογικές εξαγγελίες Μητσοτάκη για συντάξεις, κοινωνικό μέρισμα, Συμφωνία των Πρεσπών, φορολογία, ασφαλιστικό, αγρότες κλπ) ήρθε στην εξουσία τον Ιούλιο του 2019. 

Ε λοιπόν, από εκείνη την ημέρα τα όσα συμβαίνουν ξεπερνούν τη φαντασία και τα όρια. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη μοιάζει με κυβέρνηση τρωκτικών, με μία παρέα πεινασμένων που ορμά καθημερινά και απροκάλυπτα στα δημόσια ταμεία που άφησε γεμάτα η κυβέρνηση Τσίπρα και αντί να γίνει φορέας της συνέχειας του κράτους στο πεδίο της εξόδου από την σφοδρή οικονομική κρίση, ο σημερινός θίασος που συγκροτεί το σύστημα διακυβέρνησης κατασπαταλά προκλητικά το δημόσιο χρήμα – το χρήμα που συγκεντρώθηκε πρωτίστως με τις θυσίες του ελληνικού λαού και δευτερευόντως με τις προσπάθειες της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα - σε «ημέτερους». 

Δείτε μερικά παραδείγματα: 

Το σύστημα Μητσοτάκη και οι παραφυάδες του πολέμησαν τη δημόσια τηλεόραση. Σήμερα, ωστόσο, έχει δημιουργήσει χωρίς ντροπή φάμπρικα διορισμών και κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος στην ΕΡΤ. Εκείνοι που είχαν αφήσει ανενόχλητους τους «αεροπειρατές» καναλάρχες της διαπλοκής για περίπου 30 χρόνια να κερδοσκοπούν στις πλάτες του ελληνικού λαού, όταν ήρθαν ξανά στα πράγματα θεώρησαν πως έπρεπε να «βολέψουν» την Όλγα Τρέμη η οποία θα μας κοστίσει περίπου 1.000.000 ευρώ ή τον αποτυχημένο πολιτευτή Αντώνη Πανούτσο. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης που τσίριζε για την περίπτωση του Καρανίκα, δεν ντράπηκε να τοποθετήσει τα της αδέρφια της πεθεράς του στο Εθνικό Θέατρο. 

Ο Παναγιώτης Πικραμμένος, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, διορίζει ότι… κινείται κοντά και γύρω του. Στρατιές οι μετακλητοί και οι τοποθετημένοι σε διάφορες θέσεις. Εκείνοι που τον παρηγορούσαν όταν έκλαιγε στη Βουλή για το σκάνδαλο Novartis, όπως για παράδειγμα ο αποτυχημένος πολιτευτής Δημήτρης Τσιόδρας και η Ειρήνη Αγαπηδάκη, τοποθετήθηκαν, ο πρώτος στο γραφείο Τύπου στο Μέγαρο Μαξίμου και η δεύτερη Εθνική Συντονίστρια για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα 

Για να κάνει κάποιος δουλειές, business και επενδύσεις, στην Ελλάδα πρέπει να περάσει από την οικογενειακή επιτροπή που συγκροτείται από τον Γρηγόρη Δημητριάδη, ανιψιό του πρωθυπουργού και την Μαρέβα Μητσοτάκη, σύζυγο του πρωθυπουργού. 

Και δεν είναι μόνο αυτά.

Θλιβερές δημοσιογραφικές περιπτώσεις, όπως για παράδειγμα ο Γιώργος Παπαχρήστος που πρωτοστάτησε - ως υπάλληλος του αφεντικού - , μεταξύ άλλων, στην απόπειρα μετατροπής του σκανδάλου των σκανδάλων, του σκανδάλου Novartis, σε «σκευωρία Novartis», κατάφερε να διοριστεί η γυναίκα του επικεφαλής σε νοσοκομείο. (Έτσι για να καταλάβει η κοινωνία ότι εδώ κουμάντο κάνει ακόμη το «κόμμα Novartis»...)

Ένας άλλος απίθανος τύπος, ένας Ζαμπούκας που αρθρογραφεί στο liberal.gr και προπαγάνδιζε κατά του «κρατισμού» και της «σοβιετίας», διορίστηκε κι εκείνος, από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Παναγιώτη Πικραμμένο, στο Μέγαρο Μαξίμου, ως μετακλητός, χωρίς να ντρέπεται.  

Και φυσικά, οργιώδες είναι το πάρτι που βρίσκεται σε εξέλιξη με τη χορήγηση διαφημίσεων από τράπεζες και δημόσιες επιχειρήσεις σε ιστοσελίδες με ανύπαρκτη επισκεψιμότητα επειδή λιβανίζουν από το πρωί μέχρι το βράδυ τον Μητσοτάκη.

Η θητεία της κυβέρνησης κοντεύει τους πέντε μήνες και μπορεί κάποιος να γράψει τόμους με τους διορισμούς και τις διάφορες εξυπηρετήσεις. Τα παραπάνω είναι μόνο λίγα, ενδεικτικά παραδείγματα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η παρέα των τρωκτικών που τον πλαισιώνει γνωρίζουν πως ο πολιτικός τους χρόνος δεν θα υπερβεί εκείνον της  τετραετούς θητείας (άντε λίγο παραπάνω αν το 2020 διενεργηθούν πρόωρες εκλογές). Το σημερινό σύστημα διακυβέρνησης γνωρίζει ότι το ψέμα έχει κοντά ποδάρια και αναμένουν την κλιμάκωση της κοινωνικής έκρηξης μετά την πρώτη ΔΕΘ, όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρεθεί αντιμέτωπος με την οργή της κοινωνίας για όλα τα ψέματα που έχει ξεστομίσει. Γνωρίζοντας λοιπόν ότι ο πολιτικός χρόνος αυτής της κυβέρνησης είναι μικρός ξεκίνησαν νωρίς την επίθεση στο δημόσιο χρήμα σαν λιμασμένοι και επιδίδονται σε όργιο που δεν έχει προηγούμενο. Ωστόσο, η πραγματικότητα αυτή δημιουργεί σοβαρούς κινδύνους για τη μελλοντική πορεία της χώρας, καθώς η κυβέρνηση Μητσοτάκη υιοθετεί σε όλη τους την έκταση τις συμπεριφορές εκείνες που είχαν ρίξει την Ελλάδα στα βράχια και τελικά στα νύχια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Ας ελπίσουμε η χώρα να μην πληρώσει τελικά την εξαπάτηση του 38% του εκλογικού σώματος. 

 

 

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή