από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Κατηγορία: EDITORIAL

Η κυβέρνηση θα κάνει το χατίρι του Μπόμπολα;

Stoiximan

Stoiximan

Δρομολογείται η νομιμοποίηση στοιχηματικών εταιρειών του διαδικτύου;;;
Πέμπτη, 26 Φεβρουάριος 2015 12:08

Την είδηση την διαβάσαμε στην εφημερίδα "ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ" της Κυριακής 15 Φεβρουαρίου και σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα "Η κυβέρνηση δρομολογεί τη νομιμοποίηση των εταιρειών στοιχηματισμού στο διαδίκτυο δια της ευρωπαϊκής οδού".

Πρόκειται για 50 περίπου εταιρείες, οι οποίες εκτιμάται ότι λειτουργούν με 24 προσωρινές άδειες και οι οποίες δεν ελέγχονται από την Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων, ενώ φορολογούνται, κατά δήλωσή τους, στη ΔΟΥ που υπάγονται. 

Σύμφωνα με όσα είναι γνωστά, κάποιες από αυτές τις εταιρίες έχουν την έδρα τους στο εξωτερικό, ενώ όπως λέγεται κινούνται σε "γκρίζες περιοχές" σε σχέση με τη νομιμότητα. 

Οι 24 προσωρινές άδειες, χορηγήθηκαν στις εταιρείες αυτές το 2011 για τη ρύθμιση φορολογικών θεμάτων, καθώς, δεδομένης της ανύπαρκτης νομιμοποίησης τους, δεν απέδιδαν κανένα φόρο στο κράτος. Ο τότε υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος είχε αναγκαστεί να εκδώσει τις προσωρινές άδειες προκειμένου το ελληνικό δημόσιο να μπορέσει να εισπράξει όσα γινόταν περισσότερα χρήματα από τους φόρους. Ωστόσο εκείνο το οποίο πρέπει να σημειωθεί, είναι ότι από τότε μέχρι σήμερα οι φόροι που έχουν καταβληθεί στο ελληνικό δημόσιο είναι ελάχιστοι, καθώς, όπως προαναφέρθηκε, οι εταιρείες αυτές δεν εποπτεύονται από την Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων.

Ακόμη μεγαλύτερο - ίσως το μεγαλύτερο - ενδιαφέρον, σε συνάρτηση πάντοτε με τα όσα αναφέρει το δημοσίευμα του "Πρώτου Θέματος" περί δρομολόγησης από την πλευρά της κυβέρνησης της μονιμοποίησης των αδειών των 50 περίπου στοιχηματικών εταιρειών, έχει το γεγονός ότι, όπως είναι γνωστό, οι μεγαλύτερες εταιρείες εξ αυτών είναι συμφερόντων Μπόμπολα. 

Αν ευσταθεί το δημοσίευμα της εφημερίδας περί νομιμοποίησης των στοιχηματικών εταιρειών, τότε αναμφίβολα θα πρόκειται για την πρώτη χαριστική πράξη της κυβέρνησης προς τον Μπόμπολα και μάλιστα σε μία εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο, που ήδη εξαιτίας της διαπραγματευτικής διαδικασίας με τους Ευρωπαίους εταίρους, οι αντίπαλοι του ίδιου του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, επιχειρούν να καλλιεργήσουν την εντύπωση ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση είναι ανακόλουθη και αναξιόπιστη, παρά την σκληρή προσπάθεια που έχει καταβάλει υπέρ των συμφερόντων του ελληνικού λαού με θετικά, μέχρι στιγμής, αποτελέσματα. 

Επίσης προκαλεί εύλογα ερωτηματικά το γεγονός ότι ειδήσεις περί δρομολόγησης της νομιμοποίησης των στοιχηματικών εταιρειών από τη νέα ελληνική κυβέρνηση, έρχονται στο φως της δημοσιότητας σε μία χρονική συγκυρία που διαρροές και δημοσιεύματα αναφέρουν ότι επίκειται πόλεμος ανάμεσα στην κυβέρνηση και στον Μπόμπολα, για μια σειρά από θέματα, και ενώ η σημερινή νέα κυβέρνηση έχει προαναγγείλει ανελέητη σύγκρουση με τα συμφέροντα της ολιγαρχίας. 

Αδυνατεί κανείς να πιστέψει ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση, η κυβέρνηση Τσίπρα, θα προβεί σε κινήσεις τέτοιου είδους, εκτός κι αν κάποιοι, όπως ήδη λέγεται σε διαφόρους πολιτικούς, επιχειρηματικούς και οικονομικούς κύκλος, παρασύρονται από την στρατηγική του Μπόμπολα, που έχει ξεκινήσει σιγά -σιγά και... αποπληρώνει τους φόρους του ή αν κάποιοι δεν γνωρίζουν ή δεν έχουν ακόμη ενημερωθεί για το τι κρύβεται πίσω από την μονιμοποίηση των 24 αυτών αδειών. 

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή