από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Η «σιωπή» που τρομάζει τις αρχές στην υπόθεση της απαγωγής του επιχειρηματία στον Πειραιά

Αστυνομικοί στον Πειραιά

Αστυνομικοί στον Πειραιά

Σάββατο, 29 Δεκέμβριος 2018 12:21

Συνεχίζεται για τρίτη ημέρα το θρίλερ με την απαγωγή του επιχειρηματία Νίκου Μαυρίκου.

Οι τέσσερις άγνωστοι, που προσποιούμενοι τους αστυνομικούς, άρπαξαν τον 50χρονο επιχειρηματία έξω από το σπίτι του στην ακτή Θεμιστοκλέους στον Πειραιά το πρωί της Πέμπτης, δεν έχουν επικοινωνήσει ακόμα με την οικογένεια του.

Η «σιωπή» των απαγωγέων προβληματίζει ιδιαίτερα τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. που χειρίζονται την υπόθεση.

Αν συνεχιστεί αυτό, τότε θα αποδυναμωθεί το ενδεχόμενο της απαγωγής για λύτρα και, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, θα επεκταθούν οι έρευνες σε προσωπικά ή εκδικητικά κίνητρα.

Οι αστυνομικοί συνεχίζουν να ερευνούν το επαγγελματικό περιβάλλον του 51χρονου επιχειρηματία, τις μεγάλες συμφωνίες που έκανε τους τελευταίους μήνες αλλά και τις οικονομικές του συναλλαγές, αναζητώντας στοιχεία που θα οδηγήσουν στην εξιχνίαση της υπόθεσης.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, κάμερα ασφαλείας κατέγραψε το αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε στην αρπαγή του επιχειρηματία και έτσι οι αξιωματικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής είναι σε θέση να γνωρίζουν το δρομολόγιο διαφυγής των τεσσάρων δραστών.

Από τα δεδομένα που προκύπτουν με βάση την πορεία του αυτοκινήτου, πλέον προσπαθούν να βρουν κι άλλο υλικό από κάμερες ασφαλείας. Αυτό που ελπίζουν είναι να καταφέρουν να αντλήσουν νέα στοιχεία, τα οποία θα συνδράμουν στις έρευνες ώστε να εντοπιστεί το όχημα ή οι δράστες.

Τα μέλη της οικογένειας του επιχειρηματία περιμένουν πάνω από το τηλέφωνο σε περίπτωση που οι δράστες επιχειρήσουν να επικοινωνήσουν μαζί τους.

neaselida.gr

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή