από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Αμείλικτη η Δικαιοσύνη έστειλε ηχηρό μήνυμα: Βαριές ποινές σε δράστες ληστείας σε ΟΠΑΠ Play

ΟΠΑΠ Play

ΟΠΑΠ Play

Τρίτη, 02 Απρίλιος 2019 19:22

Αμείλικτη στάθηκε η Δικαιοσύνη απέναντι στους δράστες υπόθεσης ληστειών στη Βόρεια Ελλάδα. Το δικαστήριο επέβαλε πολύ βαριές ποινές σε τέσσερις Ρομά οι οποίοι μεταξύ άλλων είχαν ληστέψει ένα κατάστημα ΟΠΑΠ play στις Σέρρες, από όπου, με την απειλή όπλων, είχαν αφαιρέσει μεγάλο χρηματικό ποσό.

Συγκεκριμένα την Πέμπτη 28 Μαρτίου, στο τριμελές εφετείο κακουργημάτων Θεσσαλονίκης εκδικάστηκε η υπόθεση με κατηγορούμενους τους τέσσερις Ρομά, οι οποίοι δρούσαν στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, αλλά και γειτονικών νομών.

Μεταξύ των ληστειών που είχαν διαπράξει ήταν και εκείνη σε κατάστημα ΟΠΑΠ Play στις Σέρρες το 2018.

Μάλιστα κατά την εκδίκαση της υπόθεσης οι τέσσερις δράστες χαρακτηρίστηκαν ως ιδιαίτερα βίαιοι και επικίνδυνοι. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως στον έναν από τους τέσσερις επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 13 ετών, ενώ βαριές επίσης είναι και οι ποινές που επιβλήθηκαν και στους υπόλοιπους τρεις.

Η εξιχνίαση της συγκεκριμένης υπόθεσης, η παραπομπή των δραστών στη Δικαιοσύνη και οι βαριές τιμωρίες που επέβαλε το δικαστήριο απέδειξαν πως όταν υπάρχει βούληση το έγκλημα μπορεί να χτυπηθεί. 

Όταν πρόκειται δε για τέτοιου είδους ληστείες, όταν δηλαδή μπαίνουν στο στόχαστρο συμμοριών μεγάλες και απολύτως υγιείς επιχειρήσεις, με τεράστια συνεισφορά στην ελληνική οικονομία όπως ο ΟΠΑΠ, τότε καταλαβαίνει ο καθένας πως η εγκληματική δράση στρέφεται τόσο, ευθέως, κατά των πολιτών, όσο και κατά της ελληνικής οικονομίας. 

Σε κάθε περίπτωση το μήνυμα που έστειλε η πολιτεία είναι ξεκάθαρο: Μηδενική ανοχή στο έγκλημα που απειλεί τους συμπολίτες μας και την ελληνική οικονομία. 

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή