από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Κορονοϊός: 150 κρούσματα στη δομή προσφύγων στο Κρανίδι – Στο σημείο ο Χαρδαλιάς

Ο Νίκος Χαρδαλιάς

Ο Νίκος Χαρδαλιάς

Τρίτη, 21 Απρίλιος 2020

Ξανά στο Κρανίδι, και πιο συγκεκριμένα στο ξενοδοχείο «Γαλαξίας» στην Ερμιονίδα βρέθηκε εκτάκτως την Τρίτη 21 Απριλίου ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Χαρδαλιάς, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες έχουν προκύψει 150 κρούσματα ανάμεσα στους φιλοξενούμενους της δομής προσφύγων.

Στο δημαρχείο της Ερμιόνης γίνεται σύσκεψη με τη συμμετοχή του δημάρχου αλλά και του Περιφερειάρχη και του υφυπουργού.

Σε δήλωση του λίγο πριν την σύσκεψη ο κ. Χαρδαλίας είπε ότι «δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Όλα θα αντιμετωπιστούν με βάση το πρωτόκολλο».

 

 

Μαζί με τον κ. Χαρδαλιά βρέθηκε στη δομή ο γενικός γραμματέας υποδοχής αιτούντων άσυλο, Μανώλης Λογοθέτης, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα και κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα του Πάσχα 20 Απριλίου, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, γνωστοποίησε πως έχουν ληφθεί εκατοντάδες δείγματα από φιλοξενούμενες και εργαζομένους στη δομή φιλοξενίας στο Κρανίδι, όπου εντοπίστηκε ένα θετικό δείγμα.

Κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημοσίας Υγείας, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, αλλά και ο υφυπουργός Διαχείρισης Κρίσεων μετέβησαν στη δομή.

Επίσης, δόθηηαν αναλυτικές οδηγίες για τον περιορισμό της διασποράς της νόσου και την ορθή λειτουργία της δομής βάσει του πρωτοκόλλου του ΕΟΔΥ.

Σημείωσε, παράλληλα, πως αναμένονται τα αποτελέσματα.

«Μας απασχολεί το ζήτημα και περιμένουμε τα αποτελέσματα των τεστ», δήλωσε με την σειρά του χθες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, σχετικά με τη δομή φιλοξενίας.

Στη συγκεκριμένη δομή φιλοξενίας στο Κρανίδι, μετέβησαν για επιτόπιο έλεγχο ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης επικεφαλής κλιμακίου του αρμόδιου υπουργείου, καθώς και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή