από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Τι προβληματίζει τους ειδικούς για το θάνατο του Μαυρίκου - Τι λέει ο Κούγιας

Το σημείο που βρήκε τραγικό θάνατο ο Μαυρίκος

Το σημείο που βρήκε τραγικό θάνατο ο Μαυρίκος

Τι προβληματίζει τους ειδικούς
Σάββατο, 11 Ιούνιος 2016

Προβληματισμό στους ειδικούς προκαλεί η πυρκαγιά που ξέσπασε στην Porsche Cayenne εξαιτίας της οποίας απανθρακώθηκε ο εκδότης Παναγιώτης Μαυρίκος.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες ειδικών στο χώρο του αυτοκινήτου, που μίλησαν στον ΣΚΑΪ «η διαρροή καυσίμων σε ένα τόσο πολυτελές όχημα όπως αυτό της οικογένειας Μαυρίκου είναι εξαιρετικά απίθανη».

«Υπάρχουν πάρα πολλά συστήματα ασφαλείας που κόβουν την παροχή καυσίμου» τόνισαν, εκφράζοντας παράλληλα τον έντονο προβληματισμό τους για την τόσο γρήγορη εξάπλωση της φωτιάς μέσα στην καμπίνα των επιβατών. «Μόνο από το φίλτρο της καμπίνας μπορεί να περάσει τόσο γρήγορα η φωτιά στην καμπίνα» σχολίαζαν.

Ο λόγος που ο 42χρονος εκδότης μπλοκαρίστηκε μέσα στο αυτοκίνητο και βρήκε τραγικό θάνατο, ήταν ότι από την πυρκαγιά που ξέσπασε, μπλόκαρε το ηλεκτρονικό κλείδωμα του οχήματος, τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά.

 

Αλέξης Κούγιας: Περίεργη η διαρροή καυσίμων

Μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha ο δικηγόρος της οικογένειας Μαυρίκου, Αλέξης Κούγιας, ο οποίος κατέθεσε μήνυση για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά αγνώστων, είπε ότι υπάρχει βίντεο που δείχνει τον οδηγό να προσπαθεί να βγει από το αυτοκίνητο. Χαρακτήρισε ως «αφύσικη» την συμπεριφορά του αυτοκινήτου ενώ χαρακτήρισε και «περίεργη» την διαρροή καυσίμων που έγινε στο Porsche Cayenne. Ο Αλ. Κούγιας μετέφερε επίσης όσα τον διαβεβαίωσε ο μηχανικός του αυτοκινήτου – τα οποία και κατέθεσε στις αρχές – ότι το όχημα δεν είχε κανένα πρόβλημα, καθώς επισκευαζόταν τακτικά και περνούσε όλους τους προβλεπόμενους ελέγχους.

 

«Φτωχό» το υλικό από τις κάμερες

Την ίδια ώρα, «φύλλο και φτερό» έχουν κάνει οι ειδικοί της Ασφάλειας τις κάμερες της Αττικής οδού προκειμένου να βρουν και το παραμικρό στοιχείο για τον τραγικό θάνατο που βρήκε ο εκδότης Π. Μαυρίκος μέσα στην Porsche Cayenne.

Και τούτο γιατί ο άτυχος εκδότης που απανθρακώθηκε μέσα στο ίδιο του το αυτοκίνητο δεν είχε προλάβει να διανύσει παρά ελάχιστα χιλιόμετρα στην Αττική οδό. Συγκεκριμένα, μπήκε από τον κόμβο Κηφισίας (το γνωστό «δαχτυλίδι») στο 27,8 χιλιόμετρο με κατεύθυνση προς Ελευσίνα. Το όχημα ακινητοποιήθηκε κοντά στον κόμβο της Μεταμόρφωσης στο 24,3 χιλιόμετρο της Αττικής οδού. Δηλαδή έκανε μια απόσταση 3,5 χιλιομέτρων εντός του αυτοκινητοδρόμου. Στην απόσταση αυτή υπάρχουν μόνο 4 κάμερες. «Τι στοιχεία να αντλήσεις με τόσο λίγο υλικό;» αναρωτιούνται οι άνδρες της Ασφάλειας που το έχουν αναλύσει εξονυχιστικά.

 

(Με πληροφορίες από iefimerida.gr)

 

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή