από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Ο Αμβρόσιος με... ζαρτιέρες, φούστα και τακούνια (ΦΩΤΟ)

Ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος

Ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος

Κυριακή, 25 Μάρτιος 2018

Με φούστα, ζαρτιέρες και τακούνια εμφανίζεται ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κκ. Αμβρόσιος σε τοίχους της Ξάνθης, χαρακτηριζόμενος «Άγιος Αμβρόσιος ο Αδελφοκτόνος».

Το  γκράφιτι σχολιάζει με τον οξύ  αυτό  τρόπο  την οργή της ΛΟΑΤΚΙ (και όχι μόνο) κοινότητας για την αθώωση του Μητροπολίτη Αμβρόσιου από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αιγίου, ο οποίος κάθισε στο εδώλιο, κατηγορούμενος για υποκίνηση μίσους, ύστερα από μήνυση πολιτών, καθώς σε άρθρο του προέτρεπε το ποίμνιό του να «φτύσει» τους ομοφυλόφιλους. 

Ο Αμβρόσιος εμφανίστηκε αμετανόητος και επιθετικός στη δίκη του φτάνοντας στο πρωτοφανές σημείο να δηλώσει ότι «αν είχε ένα περίστροφο , θα το χρησιμοποιούσε για να ξεμπερδεύουμε μια ώρα αρχύτερα».   

Ωστόσο, το δικαστήριο τελικά τον κήρυξε αθώο, σε μια κίνηση πρωτοφανούς εύνοιας που ουσιαστικά προάγει τα εγκλήματα ρατσισμού και μίσους.  

Ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος κατηγορείτο για παράβαση 12 άρθρων της νομοθεσίας, συγκεκριμένα κατηγορήθηκε για «δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους και για κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος».   

Δείτε τη ΦΩΤΟ

ΠΗΓΗ: lifo.gr

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή