από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

«Βόμβες» από Ερντογάν - Αμφισβητεί την κυριαρχία της Ελλάδας σε νησιά του Αιγάιου

Ο Ταγίπ Ερντογάν

Ο Ταγίπ Ερντογάν

Κυριακή, 22 Δεκέμβριος 2019

«H Ελλάδα και οι σύμμαχοί της προσπαθούν να μπλοκάρουν την πρόσβαση της Τουρκίας σε όλες τις θάλασσες, αλλά η Τουρκία θα συνεχίσει να έχει πρόσβαση στον EastMed μέσω πρωτοβουλιών όπως η Συμφωνία για τις θαλάσσιες ζώνες με τη Λιβύη και την ΤΔΒΚ», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε ομιλία του κατά την καθέλκυση δύο τουρκικών υποβρυχίων από το ναυπηγείο Γκιολτζούκ.

«Όσοι εποφθαλμιούν τα δικαιώματα της Τουρκίας με τα σχέδια που ετοιμάζουν πάνω σε νησιά και βραχονησίδες στο Αιγαίο, στα οποία δεν έχουν κυριαρχία, πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν θα βρουν το δρόμο ανοιχτό.

Δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα κατά της χώρας μας με χάρτες που φτιάχνουν στα τραπέζια. Αν παραιτηθούμε από τη διαδικασία που έχουμε ξεκινήσει με την ΤΔΒΚ και τη Λιβύη, αφήστε τις οικονομικές δραστηριότητες, δεν θα μας αφήσουν ούτε ακτή, ούτε και παραλία να ρίξουμε παραγάδι.

Οι απέναντί μας δεν νοιάζονται ούτε συνειδητοποιούν τί εστί δικαίωμα, δίκαιο, δικαιοσύνη και ηθική. Η Τουρκία δεν πρόκειται επ’ ουδενί να κάνει πίσω από τη συμφωνία με τη Λιβύη, όπως δεν έκανε πίσω ούτε στη Συρία. Γνωρίζουμε καλά το λόγο της εντατικοποίησης των προσπαθειών για την ανατροπή της νόμιμης κυβέρνησης της Λιβύης», επισήμανε ο Τούρκος πρόεδρος.

Την ίδια ώρα, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, υποστήριξε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να βρίσκεται στη Λιβύη και να προστατεύει την ασφάλειά της.

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή