από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

O Ερντογάν επιτίθεται στην Ευρώπη: «Ανοιχτές φυλακές για τους πρόσφυγες οι δυτικές πόλεις»

Ο πρόεδρος της Τουρκίας

Ο πρόεδρος της Τουρκίας

Πέμπτη, 02 Ιανουάριος 2020

Έως και 250.000 άνθρωποι εγκαταλείπουν την βορειοδυτική περιοχή της Συρίας Ιντλίμπ με κατεύθυνση προς την Τουρκία, σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Τουρκίας.

Ο Ταγίπ Ερντογάν, επιτέθηκε για ακόμη μία φορά στην Ευρώπη λέγοντας «Γιατί δεν ανοίγουν τις πόρτες τους στους πρόσφυγες; Γιατί δεν τους συμφέρει. Εμείς δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε φράχτες και συρματοπλέγματα όπως κάνει η Δύση. Πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι δίκαιο και ανθρώπινο. Διακόσιες με 250 χιλιάδες πρόσφυγες κινούνται προς τα σύνορά μας. Προσπαθούμε να το εμποδίσουμε με κάποια μέτρα, αλλά η δουλειά αυτή δεν είναι εύκολη. Είναι δύσκολο. Έχεις να κάνεις με ανθρώπους».

Επιπλέον τόνισε ότι «οι δυτικές πόλεις, που υποτίθεται είναι σύμβολα τάξης, νόμου και ελευθερίας, έχουν μετατραπεί σε ανοιχτές φυλακές».

Ο Τούρκος πρόεδρος παρουσίασε την Άγκυρα ως μια χώρα που... προστατεύει τους πρόσφυγες λέγοντας πως «η Τουρκία ανοίγει την αγκαλιά της στους Σύρους». 

Η Τουρκία φιλοξενεί περίπου 3,7 εκατομμύρια σύρους πρόσφυγες, τον μεγαλύτερο προσφυγικό πληθυσμό στον κόσμο. Η Άγκυρα εκφράζει φόβους για νέο προσφυγικό κύμα από την Ιντλίμπ, όπου ζουν έως και τρία εκατομμύρια Σύροι σε αυτό το τελευταίο προπύργιο των ανταρτών μετά την εντατικοποίηση των βομβαρδισμών εναντίον στόχων στην περιοχή από τις ρωσικές και συριακές κυβερνητικές δυνάμεις τον τελευταίο μήνα.

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή