από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Κατηγορία: ΚΟΣΜΟΣ

Τα διεθνή ΜΜΕ αποθεώνουν τον Αλέξη Τσίπρα

Ο Αλέξης Τσίπρας

Ο Αλέξης Τσίπρας

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των διεθνών ΜΜΕ, στις Βρυξέλλες επιβεβαιώθηκε ότι οι Ευρωπαίοι και κυρίως η Γερμανία δεν σκοπεύουν να αφήσουν την Ελλάδα να καταρρεύσει, και θα ενισχύσουν όσο μπορούν την κυβέρνηση Τσίπρα
Παρασκευή, 20 Μάρτιος 2015

Για πολιτική νίκη της Ελλάδας και προσωπικά του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη χθεσινή Σύνοδο Κορυφής και τη “στρογγυλή τράπεζα” που ακολούθησε, κάνουν λόγο τα διεθνή ΜΜΕ.

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι την ίδια άποψη, δηλαδή περί επιτυχίας του Αλέξη Τσίπρα, έχουν και τα γερμανικά ΜΜΕ, που αντιμετωπίζουν θετικά τον Πρωθυπουργού, διαχωρίζοντάς τον από το κλίμα που διαμορφώθηκε το προηγούμενο διάστημα, λόγω του Γιάνη Βαρουφάκη κυρίως.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των διεθνών ΜΜΕ, στις Βρυξέλλες επιβεβαιώθηκε ότι οι Ευρωπαίοι και κυρίως η Γερμανία δεν σκοπεύουν να αφήσουν την Ελλάδα να καταρρεύσει, και θα ενισχύσουν όσο μπορούν την κυβέρνηση Τσίπρα, ζητώντας συγκεκριμένες δεσμεύσεις, που ωστόσο θα μπορεί να τις αντέξει πολιτικά ο νέος Πρωθυπουργός.

Στα γερμανικά ΜΜΕ τονίζεται με έμφαση ότι κατά τη διάρκεια της “στρογγυλής τράπεζας” των Βρυξελλών, συζητήθηκαν οι μεταρρυθμίσεις που θα μπορούσε να προωθήσει ο Αλέξης Τσίπρας, χωρίς να έχει πολιτικό κόστος, στην ελληνική κοινωνία, αλλά και εντός της Βουλής.

Το κλίμα “νίκης Τσίπρα”, έχει την εξήγησή του στο κλίμα… απόρριψης της Ελλάδας που είχε διαμορφωθεί πριν από τη συνεδρίαση, καθώς θεωρείται ότι πλέον το μήυμα που στέλνεται στις αγορές είναι θετικό για την Αθήνα.

Τα γερμανικά ΜΜΕ στέκονται ακόμη σημειολογικά στο γεγονός ότι υπήρξε κοινό ανακοινωθέν, ώστε να μην υπάρχουν δεύτερες σκέψεις και ερμηνείες για το τι συνέβη το βράδυ στις Βρυξέλλες.

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή