από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Κατηγορία: ΚΟΣΜΟΣ

ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ προκλήσεις Ντάισλεμπλουμ σε βάρος του Αλέξη Τσίπρα

Ο Αλέξης Τσίπρας με τον Γερούν Ντάισελμπλουμ

Ο Αλέξης Τσίπρας με τον Γερούν Ντάισελμπλουμ

Προκαλεί
Τρίτη, 28 Απρίλιος 2015

Με τρόπο άκρως κυνικό σχολίασε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ τις αιχμές που άφησε στη χθεσινή του συνέντευξη ο Αλέξης Τσίπρας σχετικά με τη στάση της ΕΚΤ και των εταίρων μετά τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου. «Η Ελλάδα 'έπαιξε και έχασε' σχετικά με την πρόθεση της ΕΚΤ να χαλαρώσει τους κανόνες», είπε ο επικεφαλής του Eurogroup μιλώντας σε ολλανδικό τηλεοπτικό δίκτυο. 

Όμως, πρόσβαση στα γκισέ της ΕΚΤ θα υπάρξει μόνο μετά από σταθερή συμφωνία στο Eurogroup, πρόσθεσε. Επανέλαβε ότι ο χρόνος εξαντλείται για την επίτευξη συμφωνίας, τη στιγμή που -όπως είπε- η Ελλάδα δεν τα καταφέρνει χωρίς βοήθεια.

Σχετικά με τη νέα πολιτική ομάδα διαπραγμάτευσης, υποβάθμισε τη σημασία της κυβερνητικής κίνησης, λέγοντας ότι δεν θα άρει από μόνη της το αδιέξοδο ανάμεσα στην Ελλάδα και στους πιστωτές της.

«H ελληνική κυβέρνηση έπαιξε το στοίχημα ότι αν διαπραγματευτεί μαζί μας, η ΕΚΤ θα ανοίξει το παράθυρο της ρευστότητας και θα χαλαρώσει τους κανόνες της» είπε ο Ντεϊσελμπλούμ. 

Ο επικεφαλής του Eurogroup δεν παρέλειψε να επαναλάβει ότι «ο χρόνος εξαντλείται για επίτευξη συμφωνίας με την Ελλάδα», προειδοποιώντας ότι «η Ελλάδα δεν θα τα καταφέρει χωρίς βοήθεια. Πρέπει να προσαρμοστεί στην πραγματικότητα». 

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή