από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

ΑΝΑΤΡΟΠΗ: Έπιασαν λάθος άνθρωπο για την επίθεση το Βερολίνο

Επίθεση στο Βερολίνο

Επίθεση στο Βερολίνο

Έπιασαν λάθος άνθρωπο για την επίθεση το Βερολίνο
Τρίτη, 20 Δεκέμβριος 2016

Λάθος άνθρωπο έχουν συλλάβει για την τρομοκρατική -κατά τα φαινόμενα- επίθεση του Βερολίνου, που στοίχισε τη ζωή 12 ανθρώπων το βράδυ της Δευτέρας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας Die Welt, που επικαλείται πηγές της Αστυνομίας, ο δράστης της επίθεσης στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου παραμένει ασύλληπτος και κυκλοφορεί ελεύθερος, οπλοφορώντας. Μάλιστα, το δημοσίευμα προειδοποιεί ότι μπορεί να υπάρξουν και νέες επιθέσεις. Η ίδια πηγή επικαλείται πηγές ασφαλείας, σύμφωνα με τις οποίες η αστυνομία δεν θεωρεί ότι ο συλληφθείς Πακιστανός είναι ο δράστης.

Υπενθυμίζεται ότι ο 23χρονος συνελήφθη μετά από καταδίωξη σε ζωολογικό κήπο κοντά στην αγορά, αλλά από την πρώτη στιγμή αρνήθηκε κάθε ανάμειξή του στην υπόθεση. Ο 23χρονος Πακιστανός, που ονομάζεται Naved B και γεννήθηκε την 1η Ιανουάριου του 1993, έχει καταγραφεί από τις γερμανικές Αρχές ως πρόσφυγας στο Πασάου της Βαυαρίας στις 31 Δεκεμβρίου του 2015. 

Το περιοδικό «Spiegel» επιβεβαιώνει εν τω μεταξύ πως δεν προέκυψαν στοιχεία που να ενοχοποιούν τον 23χρονο. Σύμφωνα με την αστυνομία ο δράστης της επίθεσης ήταν εκείνος που πυροβόλησε τον Πολωνό οδηγό της νταλίκας, όμως, σύμφωνα με το περιοδικό, δεν βρέθηκαν στοιχεία στον Πακιστανό που να δείχνουν κάτι τέτοιο.  

Η «Tagesspiegel» αναφέρει από την πλευρά της ότι ο 23χρονος είχε διαπράξει μικροεγκλήματα και είχε μητρώο στις γερμανικές Αρχές, αλλά δεν υπήρχε σε καμία λίστα ύποπτων τρομοκρατών. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έμενε στον προσφυγικό καταυλισμό Tebelhof του Βερολίνου, όπου διαμένουν περίπου 5.000 μετανάστες και είναι σε εξέλιξη από το πρωί επιχείρηση - σκούπα των γερμανικών Αρχών.koutipandoras

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή