από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Απασφάλισε ο Γκάμπριελ: ΑΓΡΙΑ επίθεση σε Μέρκελ και Σόιμπλε

Γκάμπριελ και Μέρκελ

Γκάμπριελ και Μέρκελ

Απασφάλισε...
Τρίτη, 24 Ιανουάριος 2017

Φαίνεται ότι η απόφασή του να παραιτηθεί από υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας, αλλά και από τη διεκδίκηση της καγκελαρίας στις εκλογές του φθινοπώρου, «απελευθέρωσε» τον ηγέτη του SPD Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ο οποίος εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση κατά της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ.

Ο Γκάμπριελ επέκρινε τις πολιτικές λιτότητας τις οποίες προώθησαν η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο υπουργός Οικονομικών της, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σημειώνοντας ότι αυτές συνέβαλαν καθοριστικά στην άνοδο των λαϊκιστικών κομμάτων στην Ευρώπη.

 Ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, εξαπέλυσε την επίθεση αυτή σε μια ανακοίνωση με την οποία επιβεβαίωσε ότι δεν θα θέσει υποψηφιότητα εναντίον της Μέρκελ στις ομοσπονδιακές εκλογές του Σεπτεμβρίου και προειδοποίησε το κόμμα του εναντίον του σχηματισμού μιας νέας κυβέρνησης συμμαχίας κεντροδεξιάς-κεντροαριστεράς.

«Οι πολιτικές της Άνγκελα Μέρκελ και του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αναμφίβολα συνέβαλαν στις βαθιές κρίσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση από το 2008, στην απομόνωση μιας κυριαρχικής γερμανικής κυβέρνησης και, διαμέσου της αδυσώπητης επιμονής στη λιτότητα, στην υψηλή ανεργία εντός Γερμανίας», τόνισε ο Γκάμπριελ στην ανακοίνωσή του.

Ο ίδιος επισήμανε ότι «μια συνέπεια υπήρξε η ενίσχυση των αντιευρωπαϊκών λαϊκιστικών κομμάτων και να πληγεί όχι μόνο η δημοκρατία, αλλά και το καλό επενδυτικό κλίμα». Για τον Γκάμπριελ οι Σοσιαλδημοκράτες, οι οποίοι συγκυβερνούν με τη Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU), απέτυχαν να πείσουν τη Μέρκελ να αλλάξει γραμμή.

«Η συνέχιση των σημερινών πολιτικών συνεπάγεται ότι δεν είναι δυνατή η βιώσιμη ανάπτυξη», συμπλήρωσε ο Γκάμπριελ. «Αυτό είναι επικίνδυνο και για τη Γερμανία», πρόσθεσε.

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή