από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Ο Μαδούρο καλεί το λαό να συμμετάσχει σε στρατιωτικές ασκήσεις μετά τις απειλές Τραμπ

Μαδούρο

Μαδούρο

Τρίτη, 15 Αύγουστος 2017 09:27

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο κάλεσε το λαό της χώρας να συμμετάσχει σε στρατιωτικές ασκήσεις, μετά από τις απειλές του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για στρατιωτική επέμβαση, επιμένοντας ωστόσο ότι εξακολουθεί να θέλει να διαπραγματευτεί με τον αμερικανό ομόλογό του.

"'Ολοι πρέπει να συμμετάσχουν στο σχέδιο άμυνας, εκατομμύρια άνδρες και γυναίκες, ας δούμε πόσο αρέσει στους αμερικανούς ιμπεριαλιστές", είπε σε ψηφοφόρους του ο Μαδούρο, προτρέποντάς τους να συμμετάσχουν στην διμερή άσκηση (26-27/8) στρατιωτών και πολιτών.

Ενώ ο Μαδούρο προειδοποιούσε τους υποστηρικτές του στο Καράκας να προετοιμαστούν για μια "ιμπεριαλιστική" στρατιωτική επέμβαση, ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς προσπαθούσε να κατευνάσει την ανησυχία της περιοχής μετά τις δηλώσεις του Τραμπ, και υποσχέθηκε μια ειρηνική επίλυση στην "κατάρρευση προς τη δικτατορία" της Βενεζουέλας.

Χιλιάδες υποστηρικτών της κυβέρνησης διαδήλωσαν στο Καράκας, όπου καταδίκασαν την πρόταση του Τραμπ για "στρατιωτική εναλλακτική" ως επίλυση της κρίσης στη χώρα τους.

Οι σύμβουλοι του Τραμπ έχουν συγχίσει τον πρόεδρο όσον αφορά την πραγματική κατάσταση στη Βενεζουέλα, ισχυρίστηκε ο Μαδούρο. "Θέλω να μιλήσω τηλεφωνικά με τον κύριο Τραμπ, να του πω, "Σε κοροϊδεύουν, Τραμπ, ό,τι σου λένε για τη Βενεζουέλα είναι ψέμα. Σε σπρώχνουν από το χείλος ενός γκρεμού"", είπε ο Μαδούρο.

 

 

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή