από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

«Δουλέψτε αντί να το κάνετε μπ@υρδελ@»

Ο Εμ. Μακρόν

Ο Εμ. Μακρόν

Πέμπτη, 05 Οκτώβριος 2017

Προκλητικός εμφανίστηκε ο Εμανουέλ Μακρόν απέναντι τους διαδηλωτές που συγκρούστηκαν με την αστυνομία στον χώρο όπου θα παρευρισκόταν ο ίδιος.

«Ορισμένοι, εκεί κάτω, αντί να το κάνουν μπουρδέλο, θα ήταν καλύτερα να κοιτάξουν να βρουν καμιά δουλειά» δήλωσε.

Οι διαδηλωτές συγκρούστηκαν με την αστυνομία η οποία έκανε χρήση δακρυγόνων, μερικές ώρες πριν την άφιξη του Εμανουέλ Μακρόν στο σημείο και θέλησαν να πλησιάσουν στο σημείο που θα κατέβαινε για την επίσκεψή του ο γάλλος πρόεδρος.

Η πρώτη αντίδραση στα λεγόμενα του Μακρόν ήρθε από τον συνδικαλιστή της CGT που πρόσκειται στο κομμουνιστικό κόμμα.

«Είναι εντελώς απρεπές. Δεν περίμενα μια τέτοια φράση από το στόμα ενός γάλλου προέδρου», δήλωσε ο Vincent Labrousse, συνδικαλιστής εκπρόσωπος της βιοτεχνίας GM&S με τα ανταλλακτικά αυτοκινήτων, οι εργαζόμενοι της οποίας διαδήλωναν. «Αν θέλει να μας πει κάτι να έρθει να μας το πει καταπρόσωπο. Αν δεν αναφερόταν σε εμάς, πρέπει να το διαψεύσει. Είμαι σοκαρισμένος από αυτή την αντίδρασή του», πρόσθεσε.

Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονταν γιατί η βιοτεχνία είναι δύο ώρες μακριά από τα σπίτια τους και επειδή έχουν απολυθεί 156 άτομα. «Αν αυτό έχει να προτείνει για τους απολυμένους τότε υπάρχει πρόβλημα γεωγραφίας. Οταν δεν συμφωνεί κάποιος μαζί του τότε πετάει μια φράση από αυτές που λένε στα σαλόνια και στέλνει την αστυνομία να αντιμετωπίσουν τους εργαζομένους που δεν συμφωνούν μαζί του», είπε ο συνδικαλιστής. 

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή