από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Le Figaro: Εντατικές διαπραγματεύσεις για το χρέος της Ελλάδας

Le Figaro

Le Figaro

Παρασκευή, 08 Ιούνιος 2018 11:40

«Οι πιστωτές επιδιώκουν έναν συμβιβασμό για την παράταση αποπληρωμής  του χρέους, η οποία θα μπορούσε να φτάσει τα 15 χρόνια, αλλά πιθανότατα θα είναι μικρότερη» γράφει η γαλλική εφημερίδα Le Figaro σε άρθρο με τίτλο «Έντατικές διαπραγματεύσεις για το χρέος της Ελλάδας»

Το άρθρο αναφέρεται στις προπαρασκευαστικές συζητήσεις που έγιναν την Πέμπτη στο Παρίσι, στο πλαίσιο του EuroWorkingGroup με στόχο την λήψη μέτρων για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους κατά τη διάρκεια του Eurogroup στις 21 Ιουνίου.  

«Το ΔΝΤ παραιτήθηκε από την επιθυμία του για μερική απαλοιφή του χρέους, που η Γερμανία δεν ήθελε ούτε να ακούσει. Η βιωσιμότητα του χρέους είναι ένα από τα βασικά κριτήρια για να δεχθούν οι ιδιώτες επενδυτές να δανείσουν πάλι στην Ελλάδα. Η Αθήνα δε χρειάζεται ούτε το επιθυμεί να δανειστεί στις αγορές αμέσως μετά το τέλος του προγράμματος τον Αύγουστο ή τον Σεπτέμβριο», δήλωσε ένας ανώτερος αξιωματούχος της Ελλάδας, γράφει η γαλλική εφημερίδα  .  

Από την πλευρά της η γαλλική εφημερίδα Les Echos αναφέρει ότι η Ελλάδα,μετά το τέλος  του προγράμματος θέλει να  ακολουθήσει  το παράδειγμα της Πορτογαλίας. Η γαλλική οικονομική εφημερίδα αναφέρεται στην επικείμενη ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος και την επιστροφή της χώρας στις αγορές ,υποστηρίζοντας ότι το βλέμμα όλων είναι καρφωμένο σε έναν δείκτη: στη διαφορά ανάμεσα στο ελληνικό και το πορτογαλικό επιτόκιο των ομολόγων. Η Αθήνα θέλει να πείσει αγορές και επενδυτές ότι ακολουθεί το ίδιο μονοπάτι με την Πορτογαλία, η οποία βγήκε από την δημοσιονομική εποπτεία το Μάιο του 2014 και τώρα εκδίδει δεκαετές ομόλογο με επιτόκιο λιγότερο από 2%.

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή