από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Κατηγορία: OIKONOMIA

Εγκρίθηκε η εκταμίευση της δόσης του 1 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα

ESM

ESM

Πέμπτη, 14 Ιούνιος 2018

Το Συμβούλιο των Διευθυντών του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) ενέκρινε σήμερα την εκταμίευση της υποδόσης του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων χρεών του Δημοσίου, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

Πρόκειται για το ποσό που είχε απομείνει να εκταμιευθεί από την τέταρτη δόση του προγράμματος του ESM, η οποία είχε εγκριθεί στις 27 Μαρτίου 2018. Το ποσό θα εκταμιευθεί σε ειδικό λογαριασμό για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων χρεών.

Η εκταμίευση των χρημάτων εξαρτάτο από μία θετική αξιολόγηση των ευρωπαϊκών θεσμών για την αποπληρωμή των καθαρών ληξιπρόθεσμων οφειλών του ελληνικού Δημοσίου και την αποτελεσματικότητα του συστήματος των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών ακινήτων.

«Είναι ευτυχής να σημειώσω ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει επαρκή πρόοδο στην εκκαθάριση των ληξιπρόθεσμων χρεών του», δήλωσε ο γενικός διευθυντής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, προσθέτοντας: «Εάν η Ελλάδα παραμείνει αποφασισμένη στη διατήρηση της μεταρρυθμιστικής δυναμικής και στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που απομένουν, είμαι αισιόδοξος ότι μπορούμε να ολοκληρώσουμε την εν εξελίξει τέταρτη αξιολόγηση του προγράμματος του ESM και η Ελλάδα μπορεί να κάνει επιτυχή έξοδο τον Αύγουστο, όπως είναι σχεδιασμένο».

Μετά την εκταμίευση του ενός δισ. ευρώ, η χρηματοδοτική βοήθεια στην Ελλάδα από το πρόγραμμα του ESM θα φθάσει τα 46,9 δισ. ευρώ από τα 86 δις. ευρώ που είναι το ύψος του.

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή