από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Les Echos: Οι αγορές περιμένουν τώρα τα ελληνικά ομόλογα

Ομόλογα

Ομόλογα

Τρίτη, 22 Ιανουάριος 2019

Οι αγορές περιμένουν τώρα τα ελληνικά ομόλογα, γράφει η γαλλική οικονομική εφημερίδα Les Echos, τονίζοντας ότι η Αθήνα έχει αναβάλει την επιστροφή της στις αγορές από το περασμένο καλοκαίρι, λόγω της λόγω της αστάθειας και των αυξανόμενων επιτοκίων στην Ευρώπη. Η γαλλική εφημερίδα τονίζει ότι μετά το ιταλικό ρεκόρ της περασμένης εβδομάδας οι επενδυτές «ρίχθηκαν» στο ισπανικό χρέος σήμερα το πρωί.

Οι εγγραφές για τα ισπανικά 10ετή ομόλογα έφθασαν τα 50 δισ. ευρώ. Πριν ένα χρόνο το ισπανικό κράτος είχε πετύχει 43 δισ. ευρώ για παρόμοια έκδοση 10ετών ομολόγων. Η διαδικασία δείχνει, κυρίως, ότι οι επενδυτές διαθέτουν τεράστια αποθέματα ρευστού για επένδυση, μετά τη ταραχώδη λήξη της προηγούμενης χρονιάς, στις αγορές.

Όλη η Ευρώπη επωφελείται από αυτό τον «πυρετό» από την αρχή της χρονιάς και αυτό φάνηκε στην κάλυψη των 15ετών ιταλικών ομολόγων την περασμένη εβδομάδα που ανήλθε σε εγγραφές 35,5 δισ. ευρώ, αποτελώντας ρεκόρ για τη χώρα μετά τις ανησυχίες που προκάλεσε η άνοδος στην εξουσία του λαϊκιστικού συνασπισμού.

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή