από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Τσακαλώτος: «Η ΝΔ μετά τις εκλογές κατάλαβε ότι εμείς είχαμε δίκαιο και όχι ο κ. Στουρνάρας»

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος

Δευτέρα, 29 Ιούλιος 2019

«Ο κ. Στουρνάρας είπε ότι το έλλειμμα ήταν 0,7%. Η ΝΔ μετά τις εκλογές κατάλαβε ότι είχαμε δίκαιο εμείς και όχι ο κ. Στουρνάρας. Ευχαριστούμε την κυβέρνηση που τώρα ήρθε στους δικούς μας υπολογισμούς και βάζουν άλλα 200 εκατ. ευρώ στον ΕΝΦΙΑ» σημείωσε ο Ευκλειδης Τσακλώτος κατά τη συζήτηση του φορολογικού νομοσχεδίου στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «αυτό σημαίνει ότι οποιαδήποτε αποτυχία του χρόνου θα είναι της ΝΔ. Δεν θα πουν ότι εμείς εκτροχιάσαμε τον προϋπολογισμό».

Παράλληλα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τη ΝΔ ότι προεκλογικά δεν είπε τίποτα για το ποιος ήταν τελικά ο δημοσιονομικός χώρος για το 2019/

Ακόμα, ο πρώην υπουργός Οικονομικών εξέφρασε την αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ να ενταχθούν στην ίδια κλίμακα μείωσης του φόρου όσοι έχουν μεγάλη ακίνητη περιουσία πάνω από 500.000 και 1 εκατ. ευρώ.

«Αν πείτε στους πολίτες ότι είναι στα μεσαία στρώματα αυτοί που έχουν ακίνητη περιουσία 1 εκατ. ευρώ θα γελάσουν. Η δική μας άποψη είναι ότι πάνω από 500.000 και 1 εκατ. ευρώ θα μπορούσε να γίνει κάτι άλλο. Εμείς λέμε ότι αυτά τα λεφτά θα μπορούσαν να είναι πιο αναπτυξιακά και δικαιότερα», υπογράμμισε ο Ευ.Τσακαλώτος.

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή