από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

«Μαχαιριά» από την Μέρκελ στον Μητσοτάκη

Μέρκελ και Μητσοτάκης

Μέρκελ και Μητσοτάκης

Τετάρτη, 14 Αύγουστος 2019

Κόντρα στην αισιοδοξία που επικρατεί στην Αθήνα, η γερμανική κυβέρνηση αναμένεται να βάλει μπλόκο στην μείωση των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα.

Οι θεσμοί περιμένουν µε μεγάλο ενδιαφέρον τα τελευταία ελληνικά στοιχεία για την Οικονομία από την ΕΛΣΤΑΤ και την αξιολόγηση από τους θεσμούς, θέματα για τα οποία θα ενημερωθούν στο Eurogroup της 13ης Σεπτεμβρίου. Παράλληλα, αγορές και δανειστές περιμένουν να μάθουν τί θα έχει μέσα το «καλάθι παροχών» του Πρωθυπουργού, στη ΔΕΘ.

Όμως, πριν ο Κυριάκος Μητσοτάκης πάει στην συμπρωτεύουσα, πρώτα θα έχει περάσει από τη Γερμανία για ένα τετ-τετ µε την Άγκελα Μέρκελ. Μέσα σε αυτή την περίοδο θα γίνει το μεγάλο παζάρι για την ελληνική Οικονομία. Στη συνέχεια αναμένεται και ο απερχόμενος Πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην Αθήνα, στις 23 Σεπτεμβρίου. Όπως σημειώνει ρεπορτάζ της kontranews, γνώστες των εξελίξεων επιμένουν ότι κανένας, μέχρι στιγμής, δεν δεσμεύεται να στηρίξει το ελληνικό αίτημα για χαμηλότερα πλεονάσματα, ούτε Γερμανοί, ούτε Γάλλοι αλλά ούτε καν η «φίλη» Κομισιόν.

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή