από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Τεράστια η πολιτική απάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη για τα πλεονάσματα - Άλλα έταζε και άλλα κάνει

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Πέμπτη, 05 Σεπτέμβριος 2019

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξελέγη με «σημαία» του την μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων και την μείωση των φόρων - Τη μείωση των πλεονασμάτων την παραπέμπει στις "καλένδες" με το επικοινωνιακό εύρημα της "αξιοπιστίας" που έχει όμως ήδη πετύχει η προηγούμενη κυβέρνηση και όσο για την μείωση των φόρων-αν κρίνει από τις ως τώρα κινήσεις (βλ. ΕΝΦΙΑ) θα αφορά τον πλούτο και τις επιχειρήσεις.

Αν ήθελε την μείωση των πλεονασμάτων ο Κυρ. Μητσοτάκης θα αξιοποιούσε το «μαξιλάρι» που του άφησε η προηγούμενη κυβέρνηση ως εγγύηση.

Αν ήθελε την μείωση των πλεονασμάτων θα αξιοποιούσε επίσης την θετική δήλωση της Κριστίν Λαγκάρντ που τάχθηκε υπέρ της μείωσης τους.

Αν ήθελε την μείωση των πλεονασμάτων θα έθετε το θέμα στους ξένους ηγέτες με τους οποίους συναντήθηκε.

Αντ’ αυτού «σερβίρουν» την ρήση περί «διπλωματία της επαιτείας» και την «διπλωματία της αξιοπιστίας» που δήθεν υπηρετούν.

Αποκαλυπτικό είναι το κύριο άρθρο της εφημερίδας "ΑΥΓΗΣ":

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα βάλει ένα τέταρτο Μνημόνιο στον εαυτό της και θα εκβιάζει την κοινωνία ότι δεν θα μειωθούν τα πλεονάσματα αν δεν πιαστούν οι στόχοι του», ενώ την ίδια ώρα θα δίνει φοροαπαλλαγές στον πλούτο και τις επιχειρήσεις και όλο αυτό, για έναν στόχο που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε ήδη πετύχει.

«Όσκαρ αναξιοπιστίας» στον Κυρ. Μητσοτάκη απονέμει ο Δημ. Παπαδημούλης

"Έταζε άμεση μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων κ ανάπτυξη 4% ετησίως. Τώρα κατάπιε τα περί 4ου μνημονίου, παραπέμπει στις καλένδες την μείωση των πλεονασμάτων κ έπαψε να μιλά για 4%"

Για «όσκαρ αναξιοπιστίας» πάει η θέση του Κ. Μητσοτάκη για τα πλεονάσματα, αναφέρει ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, σε ανάρτησή του στο Twitter.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγορούσε τον Αλέξη Τσίπρα για fake έξοδο από τα μνημόνια. Έταζε άμεση μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων κ ανάπτυξη 4% ετησίως. Τώρα κατάπιε τα περί 4ου μνημονίου, παραπέμπει στις καλένδες την μείωση των πλεονασμάτων κ έπαψε να μιλά για 4%. Για όσκαρ αναξιοπιστίας!» γράφει ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Από το 2020 η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε συμφωνήσει να πέσουν στο 2.5% - Τι ακριβώς θέλει να διαπραγματευτεί ο Μητσοτάκης;

Ν. Παππάς: Ο Τσίπρας πήρε το τυρί χωρίς να πιαστεί στην φάκα των προαπαιτούμενων

«Ο Τσίπρας πήρε το τυρί, χωρίς να πιαστεί στη φάκα των προαπαιτούμενων. Αυτό τους ενοχλεί» σχολιάζει ο βουλευτής και τομεάρχης οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, αναφορικά με την πολιτική στάση της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη με τα πλεονάσματα.

«Τα πλεονάσματα είναι το τυρί. Τα προαπαιτούμενα η φάκα. Φαίνεται και βγάζει μάτι. Ο Τσίπρας πήρε το τυρί, χωρίς να πιαστεί στη φάκα των προαπαιτούμενων. Αυτό τους ενοχλεί» έγραψε χαρακτηριστικά.

Μοσκοβισί: Η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί στην διατήρηση του 3.5%

Ο επίτροπος Μοσκοβισί χαιρετίζει «την επανειλημμένη δέσμευση των ελληνικών αρχών για διατήρηση του ύψους του πρωτογενούς πλεονάσματος στο 3,5 % του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος (ΑΕΠ) για το 2019 και το 2020».

Σύμφωνα, επίσης, με τον Επίτροπο Μοσκοβισί, «η Επιτροπή γνωρίζει την πρόθεση της κυβέρνησης να επαναδιαπραγματευθεί τους στόχους του πρωτογενούς πλεονάσματος για την περίοδο μετά το 2020». Ωστόσο, επιβεβαιώνει ότι «προς το παρόν, δεν έχει υποβληθεί πλήρης δέσμη προτάσεων πολιτικής για τον προϋπολογισμό του 2020 και των επόμενων ετών». Όπως τονίζει χαρακτηριστικά, «μόλις υποβληθούν αναλυτικές προτάσεις, θα αξιολογηθεί η ποιότητα τυχόν μέτρων και των επιπτώσεών τους ως προς την επίτευξη των συμφωνημένων δημοσιονομικών στόχων».

(Με πληροφορίες από avgi.gr)

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή