από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Έως το τέλος Ιουνίου η εκταμίευση της δόσης των 7,5 δισ. ευρώ

EuroWorking Group

EuroWorking Group

Τι αναφέρουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών
Δευτέρα, 06 Ιούνιος 2016

«Έως το τέλος Ιουνίου θα γίνει η εκταμίευση της δόσης των 7,5 δισ. ευρώ» ανέφεραν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, μετά από τη σημερινή τηλεδιάσκεψη του Euro Working Group.

 

Όπως επισήμαναν οι ίδιες πηγές, «η εισήγηση των θεσμών είναι θετική» σχετικά με την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης και κατ' επέκταση την εκταμίευση της δόσης.

Νωρίτερα Ευρωπαίος αξιωματούχος είχε ανακοινώσει ότι το EuroWorking Group θα περιμένει ως αύριο την ολοκλήρωση της εφαρμογής των προαπαιτούμενων για να εγκρίνει και τυπικά το κλείσιμο της αξιολόγησης από τους θεσμούς.

 

Η συγκεκριμένη πηγή ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι στη τηλεδιάσκεψη των εκπροσώπων των υπουργείων Οικονομικών της ευρωζώνης, η ελληνική πλευρά δεσμεύτηκε να ολοκληρώσει και τις τελευταίες λεπτομέρειες μέχρι αύριο.

 

«Αυτό θα ήταν πολύ καλό», σχολίασε ο αξιωματούχος. Ειδικότερα, σημείωσε πως αυτές οι τελευταίες λεπτομέρειες αφορούν ορισμένες διοικητικές εγκυκλίους, τη συμφωνία για το Ελληνικό, τη συμφωνία του ΟΤΕ με την Deutsche Telekom και, τέλος, το σχέδιο εργασίας της αρχής Πολιτικής Αεροπορίας για τις μεταρρυθμίσεις που θα πραγματοποιηθούν το φθινόπωρο, στο οποίο είναι ανάγκη να σημειωθεί "πρόοδος".

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή