από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

246 εκατ. ευρώ στο ελληνικό δημόσιο και αυτό είναι μόνο η αρχή

Τηλεοπτικές άδειες

Τηλεοπτικές άδειες

Έχει ξημερώσει μία άλλη ημέρα στο τηλεοπτικό τοπίο. Και αυτό είναι μόνο η αρχή...
Παρασκευή, 02 Σεπτέμβριος 2016

Πλέον στην Ελλάδα τίποτα δεν χαρίζεται. Η κυβέρνηση μέσω της διαδικασίας αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών βάζει στα ταμεία του ελληνικού δημοσίου 246 εκατ. ευρώ, ποσό πολύ μεγαλύτερο από αυτό που αναμενόταν με βάση τις εκτιμήσεις του προηγούμενου χρονικού διαστήματος. 

Στα 246 εκ. ευρώ έκλεισε λοιπόν συνολικά η δημοπρασία. Οι άδειες δόθηκαν σε Σκάι, ΑΝΤ1 και στις εταιρείες του Χρήστου Καλογρίτσα και Alter Ego του Βαγγέλη Μαρινάκη. "Δεν περιμέναμε το τίμημα να πάει τόσο ψηλά, αλλά σχεδιάσαμε μια διαδικασία που θα μεγιστοποιούσε το τίμημα για το ελληνικό Δημόσιο" δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς συμπληρώνοντας ότι για να επιτευχθεί αυτό θα έπρεπε να αποκλειστεί η ροή πληροφοριών μεταξύ των υποψηφίων.

Επί 27 χρόνια οι τηλεοπτικοί σταθμοί εθνικής εμβέλειας λειτουργούσαν χωρίς να διαθέτουν άδεια. Χωρίς να έχουν πληρώσει για άδεια. Με δανεικά από τις τράπεζες. Συμμετέχοντας στο αμαρτωλό τρίγωνο της διαπλοκής. Χωρίς κανονιστικό πλαίσιο λειτουργίας, οι καναλάρχες λειτουργούσαν αποκλειστικά με βάση τα δικά τους συμφέροντα με εργαλείο την περιουσία του ελληνικού λαού, δηλαδή τις τηλεοπτικές συχνότητες. Χωρίς κανέναν έλεγχο και με μερίδιο, επί της ουσίας, στην άσκηση της εξουσίας οι καναλάρχες μεγιστοποιούσαν τα κέρδη τους και ρύθμιζαν το πολιτικό σκηνικό. 

Αυτά πλέον τελείωσαν.

Έχει ξημερώσει μία άλλη ημέρα στο τηλεοπτικό τοπίο. Και αυτό είναι μόνο η αρχή...

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή