από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Π. Μοσκοβισί: Οι όροι της συμφωνίας του Eurogroup δεν έχουν αλλάξει

Ο ΠιΈΡ Μοσχοβισί

Ο ΠιΈΡ Μοσχοβισί

Τετάρτη, 14 Δεκέμβριος 2016 21:37

Τη στήριξη του στην Ελλάδα εξέφρασε ο Πιέρ Μοσκοβισί σε δηλώσεις του σχετικά με την απόφαση της Ευρωζώνης να αναστείλει μέχρι τον Ιανουάριο τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, μετά τις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα.

"Η εκτίμηση μας για τα μέτρα αυτά είναι σε εξέλιξη και ως εκ τούτου, εξ ορισμού δεν έχει ολοκληρωθεί. Για μένα οι όροι της συμφωνίας του Eurogroup δεν έχουν αλλάξει από τα μέτρα που αποφασίστηκαν από την κυβέρνηση του κ. Τσίπρα, επέμεινε ο Μοσκοβισί, παρατηρώντας ότι δεν ήθελε να «αντιτάξει την αναγκαία ελάφρυνση του χρέους και την κοινωνική συνοχή που ο ελληνικός λαός περιμένει».

Κυβερνητικοί κύκλοι: Η δήλωση Μοσκοβισί αποκαθιστά την πραγματικότητα και έρχεται σε αντίθεση με όσους ακραίους προσπαθούν να δημιουργήσουν πρόβλημα στην διαπραγμάτευση

"Στα μάτια μου οι όροι της συμφωνίας του Eurogroup δεν έχουν αλλάξει από τα μέτρα που αποφάσισε η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα"! Η δήλωση του Ευρωπαίου Επίτροπου, Πιέρ Μοσκοβισί, αργά σήμερα το απόγευμα, στο γαλλικό πρακτορείο AFP, αποκαθιστά την πραγματικότητα και έρχεται σε αντίθεση με τους ακραίους κύκλους που προσπαθούν να δημιουργήσουν πρόβλημα στη διαπραγμάτευση" αναφέρουν κυβερνητικοί κύκλοι.

Σημειώνουν ότι "σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο, AFP, οι όροι της συμφωνίας του Eurogroup δεν έχουν αλλάξει από τα μέτρα που αποφάσισε η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα, ενώ ο Ευρωπαίος Επίτροπος τόνισε η απαραίτητη ελάφρυνση του χρέους δεν έρχεται σε αντίθεση με την κοινωνική συνοχή που αναμένει ο ελληνικός λαός."

Τέλος, οι ίδιοι κύκλοι, παραθέτουν ως "υστερόγραφο" το κείμενο της δήλωσης του Ευρωπαίου Επιτρόπου στα γαλλικά, το οποίο έχει ως εξής: "A mes yeux, les conditions de l'accord de l' Eurogroupe ne sont pas chang?es par les mesures d?cid?es par le gouvernement de M. Tsipras", a insist? M. Moscovici, observant qu'il ne voulait "pas opposer l'allθgement de la dette indispensable et la cohιsion sociale que le peuple grec attend".

 

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή