από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Κατηγορία: OIKONOMIA

Δημοσίευμα των Financial Times σπέρνει πανικό σε Μητσοτάκη, κομιστές και διαπλοκή

Financial Times

Financial Times

Πανικός στο κατεστημένο
Τετάρτη, 25 Ιανουάριος 2017

Τα δημόσια οικονομικά της Ελλάδας είναι σε «πολύ καλή κατάσταση», αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times, με αφορμή τα στοιχεία του πρωτογενούς πλεονάσματος της Ελλάδας που ανακοινώθηκαν χθες.

«Αυτό είναι κάτι που δεν ακούει κανείς πολύ συχνά», σημειώνει το δημοσίευμα, με τίτλο «Το ελληνικό πλεόνασμα του προϋπολογισμού εκτοξεύθηκε ενόψει της συνεδρίασης του Eurogroup».

Το πρωτογενές πλεόνασμα της χώρας, επισημαίνουν οι FT, διπλασιάστηκε σχεδόν πέρυσι καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ αύξησε την είσπραξη φόρων ξεπερνώντας κατά πολύ τους στόχους των δανειστών της χώρας, την ώρα που κλείνει δύο χρόνια στην εξουσία.

«Τα τελευταία στοιχεία υποδηλώνουν ότι οι μεταρρυθμίσεις αποδίδουν», σχολιάζει το δημοσίευμα, με τα έσοδα από το ΦΠΑ στα καύσιμα, τον καπνό και άλλα προϊόντα να είναι αυξημένα.

Την ίδια στιγμή ο εμπλεκόμενος σε σκάνδαλα Μητσοτάκης, οι κομιστές που καταρρέουν και η διαπλοκή μεταδίδουν ψέμματα στον ελληνικό λαό, σπέρνοντας τον τρόμο και τον πανικό υπολογίζοντας σε πτώση της κυβέρνησης για να διασωθούν από την καταιγίδα που έρχεται. 

 

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή