από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

ΕΓΓΡΑΦΟ ΦΩΤΙΑ: Ο Τόμσεν γνώριζε πως το ελληνικό πρόγραμμα είναι λάθος από το 2010 (ΦΩΤΟ)

Ο Πολ Τόμσεν

Ο Πολ Τόμσεν

Ο Τόμσεν γνώριζε πως το ελληνικό πρόγραμμα είναι λάθος από το 2010
Τετάρτη, 15 Φεβρουάριος 2017

Ο Poul Tomsen ήξερε πως το πρόγραμμα του ΔΝΤ για την Ελλάδα ήταν λάθος από το 2010 και όμως δεν έκανε τίποτα για να το αλλάξει.

Αυτό αποδεικνύεται μέσω ενός εγγράφου που αναρτήθηκε στο Twitter από τον Trineesh Biswas. Το αποκαλυπτικό έγγραφο είναι μια επιστολή του οικονομολόγου Olivier Blounchard προς τον Tomsen στην οποία τον προειδοποιεί πως το προτεινόμενο πρόγραμμα είναι πολύ εύκολο να πάει λάθος, ακόμα και αν η Ελλάδα συμμορφωθεί πλήρως με όλες τις πολιτικές. Μάλιστα, του τονίζει πως η επακόλουθη ύφεση θα είναι μεγαλύτερη και μακροβιότερη σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Στο tweet το οποίο περιελάμβανε το κείμενο ο Trineesh Biswas αποκάλυψε επίσης πως ο τότε διευθυντής του ΔΝΤ, ο Dominique Strauss Kahn, ήθελε να γίνει αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους αλλά ο Jean-Claude Trichet, επικεφαλής τότε της ΕΚΤ, του αρνήθηκε.

Ο συγγραφέας της επίμαχης επιστολής, Olivier Blounchard, έγραψε πως «Δεν το διέρρευσα εγώ αλλά δεν στεναχωριέμαι για τη διαρροή. Πάνε επτά χρόνια και ακόμα δεν υπάρχει ρεαλιστικό σχέδιο».

View image on Twitter

.@PaulBlustein: in 2010,@ojblanchard1 warned austerity cld go awry,even if done to plan. DSK broached debt restructuring: Trichet said "no!"

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή