από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Ο Γκάμπριελ σήκωσε το γάντι και απάντησε στις αθλιότητες του Σόιμπλε για την Ελλάδα

Γκάμπριελ και Σόιμπλε

Γκάμπριελ και Σόιμπλε

Σήκωσε το γάντι
Παρασκευή, 24 Μάρτιος 2017

«Σήκωσε το γάντι» ο Γερμανός αντικαγκελάριος και υπουργός Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ και δεν άφησε αναπάντητες τις δηλώσεις Σόιμπλε για «λάθος μήνυμα» που στέλνεται στην Ελλάδα.

«Ο κ. Γκάμπριελ εκτιμά πως η Ελλάδα έχει ήδη υλοποιήσει αρκετές μεταρρυθμίσεις» ανέφερε την Παρασκευή ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, ερωτηθείς για τις ελληνικές διαπραγματεύσεις.

«Φυσικά, η χώρα χρειάζεται μεταρρυθμίσεις, αλλά έχει ήδη εφαρμόσει πολλές απ’ αυτές» έσπευσε να προσθέσει.

Στο ίδιο πλαίσιο, εκτίμησε ότι «η Ελλάδα δεν βρίσκεται μακριά από την επίτευξη συμφωνίας για την τρέχουσα αξιολόγηση» και εμφανίστηκε αισιόδοξος για τη θετική έκβαση των διαπραγματεύσεων.

Για να καταστεί εφικτό αυτό, συμπλήρωσε, η ελληνική κυβέρνηση «θα πρέπει να κάνει περισσότερα στην συνταξιοδοτική και εργασιακή μεταρρύθμιση».

Όσον αφορά τα σενάρια περί Grexit, ο εκπρόσωπος του κ. Γκάμπριελ επανέλαβε ότι «στόχο αποτελεί ο ενιαίος και αδιαίρετος χαρακτήρας της Ευρωζώνης».

Νωρίτερα, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε απέρριψε την πρόταση του Γκάμπριελ για την παροχή περισσότερων χρημάτων στην Ελλάδα και την ΕΕ, ισχυριζόμενος πως «κινείται προς την εντελώς λάθος κατεύθυνση και στέλνει λάθος μήνυμα».

Μάλιστα, επεσήμανε ότι «για να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη, θα πρέπει η ελληνική οικονομία να ανακτήσει την ανταγωνιστικότητά της».

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή