από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Ο Σόιμπλε απειλεί την κυβέρνηση Τσίπρα: «Αν αποφασίσετε σύγκρουση θα...» (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ
Παρασκευή, 02 Ιούνιος 2017 23:18

Νέες απειλές σε βάρος της Ελλάδα από τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και ατελείωτες προκλήσεις σε βάρος της Ελλάδα από γερμανικούς κύκλους που επιδιώκουν να δημιουργήσουν κλίμα τρομοκρατίας και να ναρκοθετήσουν την προσπάθεια της χώρας να βγει στο ξέφωτο.. 

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΑΝΤ1 Παντελής Βαλασόπουλος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τον Νίκο Χατζηνικολάου, τις τελευταίες ημέρες στο Βερολίνο λένε τα ίδια πράγματα, παραμένοντας αμετακίνητοι στις θέσεις τους. "Είναι ξεκάθαρο ότι η στάση τους θα είναι σκληρή και μάλιστα στέλνουν μήνυμα προς την Αθήνα", αναφέρει το ρεπορτάζ του ANT1

Σύμφωνα με τον Παντελή Βαλασόπουλο, Γερμανός κυβερνητικός αξιωματούχος έλεγε ότι «αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να υπάρξει λύση όπως τη θέλει η Αθήνα. Σε καμία περίπτωση δεν θα υπάρξουν συγκεκριμένοι αριθμοί. Αν όμως η Αθήνα αποφασίσει τη σύγκρουση τότε θα χάσει. Χρειάζεται προσοχή από την Αθήνα να μην φτάσουμε και πάλι σε καταστάσεις όπως το 2015».

«Το μεγάλο πρόβλημα, λέει ο ίδιος αξιωματούχος, είναι τώρα το ΔΝΤ. Δεν ξέρουμε τι θέλει το ΔΝΤ και αυτό μας προβληματίζει. Η Γερμανία στο Eurogroup δεν είναι μόνη της. Είναι μία σειρά χωρών που στηρίζει τις θέσεις μας, που έχουν μεγάλο πρόβλημα να περάσουν από τα Κοινοβούλια αυτά που ζητάει η Αθήνα τώρα».

«Οι συντάξεις, συνέχισε ο ίδιος αξιωματούχος, θα έπρεπε να μειωθούν. Πρέπει να δίνονται οι συντάξεις που αντέχουν τα κρατικά ταμεία».

Τέλος όπως είπε ο Γερμανός αξιωματούχος «στο Βερολίνο είχαμε ελπίδες για τον ΣΥΡΙΖΑ όταν ήρθε στην εξουσία, ότι δεν θα έκανε τα ίδια λάθη που έκανε τα παλιό πολιτικό σύστημα. Όμως δυστυχώς διαψευδόμαστε. Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει τα ίδια λάθη. Για παράδειγμα το κομματικό και πελατειακό κράτος».

Δείτε το ρεπορτάζ από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή