από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Ο Γιώργος Χριστοφορίδης ανέλυσε στην ΕΡΤ όλα όσα κρύβουν τα ΜΜΕ της διαπλοκής για τη συμφωνία (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Γιώργος Χριστοφορίδης

Ο Γιώργος Χριστοφορίδης

Σάββατο, 17 Ιούνιος 2017 13:31

Ο σύμβουλος του υπουργού ΨΗΠΤΕ, Νίκου Παππά, Γιώργος Χριστοφορίδης, μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή "Πρωινή Ενημέρωση" και σχολιάζοντας την απόφαση του Eurogroup, στάθηκε στο ότι οι Ευρωπαίοι δεσμεύτηκαν να στηρίξουν την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές.

"Για πρώτη φορά η Ευρώπη αναλαμβάνει την ευθύνη" σημείωσε χαρακτηριστικά και τόνισε πως: "αυτό σημαίνει ότι τα μνημόνια τελείωσαν παρά τη ρητορική της Νέας Δημοκρατίας. Μετά το κείμενο της συμφωνίας, για μνημόνιο δε θα μιλάει ούτε ο Σόιμπλε. Ενδεχομένως να μιλάει μόνο ο κύριος Κικίλιας".

"Πλέον, και μετά την απόφαση, είτε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα εντάξει την Ελλάδα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης είτε οι ίδιοι οι Ευρωπαίοι θα χρηματοδοτήσουν την επιστροφή της χώρας στις αγορές. Εγώ πιστεύω, πάντως, ότι η Ελλάδα θα μπει στο qe" είπε ο Γιώργος Χριστοφορίδης.

Αναφερόμενος στα πρωτογενή πλεονάσματα τόνισε ότι: "Ο Μητσοτάκης πρόσφατα υποσχέθηκε - στη σφαίρα της φαντασίας - ότι θα φέρει πλεονάσματα 2.5%. Εμείς πετύχαμε, πλέον, πλεονάσματα στο 2%".

"Κανείς δε μπορεί να πει ότι υπάρχει μοναρχία Σόιμπλε στην Ευρώπη, η διαπραγματευτική τακτική της κυβέρνησης πέτυχε" τόνισε ο Γιώργος Χριστοφορίδης.

"Τα πράγματα, προφανώς, παραμένουν δύσκολα για πολλούς πολίτες, όμως, το γεγονός ότι πλέον μπαίνει τέλος στην αβεβαιότητα βοηθάει την κυβέρνηση να κάνει ακόμη περισσότερες κινήσεις ώστε να βελτιωθεί η καθημερινότητα του κόσμου" κατέληξε ο σύμβουλος του Νίκου Παππά.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή