από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Ο Αμερικάνος πρέσβης για την 82η ΔΕΘ: Η Κίνα ανέβασε ψηλά τον πήχη

Ο Πρέσβης των ΗΠΑ

Ο Πρέσβης των ΗΠΑ

Κυριακή, 10 Σεπτέμβριος 2017

"Η Κίνα ανέβασε ψηλά τον πήχη όπως είπα και ο ίδιος στον Κινέζο ομόλογό μου", σημείωσε χαρακτηριστικά ο Αμερικάνος πρέσβης Τζέφρι Πάιατ, αναφερόμενος στη συμμετοχή της Κίνας, ως τιμώμενης χώρας στην 82ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για τα σχέδια των ΗΠΑ, καθώς είναι η επόμενη τιμώμενη χώρα (στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης) υπογράμμισε ότι προσβλέπει σε μια πολύ καλή συνεργασία και στη δυναμική παρουσία αμερικάνικων εταιρειών, όχι μόνο για την εβδομάδα που διαρκεί η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης αλλά όλο το χρόνο.

Η 83η ΔΕΘ μπορεί να λειτουργήσει με κατεύθυνση την ενίσχυση των σχέσεων με τη Βόρεια Ελλάδα και των συνεργειών στον τομέα του πολιτισμού, της παιδείας, της τεχνολογίας αλλά και της καινοτομίας, όπως είπε.

?Αυτό που με εντυπωσίασε περισσότερο από την επίσκεψή μου στη ΔΕΘ ήταν το έργο που γίνεται στα πανεπιστήμια και τα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Ακούω πολύ εντυπωσιακές ιστορίες από νέους ανθρώπους, επιχειρηματίες, που επενδύουν στην έρευνα, παράγοντας γνώση αλλά και κέρδος?, πρόσθεσε ο πρέσβης των ΗΠΑ.

"Έχουμε πολύ δουλειά να κάνουμε και 52 εβδομάδες μπροστά μας να προετοιμαστούμε", τόνισε.

 

 

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή