από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Κριστίν Λαγκάρντ: Η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους έχει μεγάλη σημασία

Αλέξης Τσίπρας και Κριστίν Λαγκάρντ

Αλέξης Τσίπρας και Κριστίν Λαγκάρντ

Τρίτη, 17 Οκτώβριος 2017

Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε με την Κριστίν Λαγκάρντ τις βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά τη συνάντηση του με τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.

Συμφωνήσαμε ότι προς το συμφέρον όλων των πλευρών, είναι να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό η τρίτη αξιολόγηση, τόνισε ο πρωθυπουργός.

Με την κ. Λαγκάρντ συμφωνήσαμε ότι είναι προς το συμφέρον όλων των πλευρών, να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό η τρίτη αξιολόγηση.

 Η ολοκλήρωση της αξιολόγησης θα επιτρέψει στην ελληνική οικονομία να διατηρήσει την ανοδική πορεία της. Το ΔΝΤ θα παίξει για το χρέος ένα ζωτικό και σημαντικό ρόλο ,ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Το ΔΝΤ θα παίξει κρίσιμο ρόλο στις συζητήσεις για την ελάφρυνση του χρέους - για να τεθούν οι προϋποθέσεις για βιώσιμη πρόσβαση στις αγορές. pic.twitter.com/72BKcPDvJC

Μετά από αρκετά χρόνια οικονομικής στασιμότητας η Ελλάδα γύρισε σελίδα, είπε ο Αλέξης Τσίπρας.  Οι σοβαροί κίνδυνοι και η αβεβαιότητα έχουν υποχωρήσει, ανέφερε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι ενισχύεται η οικονομική ανακάμψη.   Οι τεράστιες προσπάθειες του ελληνικού λαού καρποφορούν.

 

Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου έδωσε συγχαρητήρια στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, για την πρόοδο που εχει συντελεστεί στην Ελλάδα.

Πιστεύω ότι η αποφασιστική εφαρμογή του προγράμματος και η ελάφρυνση του χρέους, σε συμφωνία με τους ευρωπαίους εταίρους,  είναι ουσιαστικής σημασίας για την επιστροφή της Ελλάδας σε μια βιώσιμη αναπτυξη και την επιτυχή έξοδο της από τα προγράμματα το επόμενο έτος, είπε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

 

Ο πρωθυπουργός και εγώ έχουμε δεσμευτεί να προχωρήσουμε μαζί προς την κατεύθυνση αυτή, ανέφερε η Κριστίν Λαγκάρντ.

 

 

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή