από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Σε νέο υψηλό επίπεδο - ρεκόρ κινούνται οι τιμές των μετοχών

Αγορές

Αγορές

Τετάρτη, 03 Ιανουάριος 2018

Οι τιμές των μετοχών σε παγκόσμιο επίπεδο έφθασαν σε νέα υψηλά επίπεδα σήμερα, με τις ευρωπαϊκές αγορές να συμμετέχουν στο πάρτι, καθώς οι πρώτες ενδείξεις υποδηλώνουν ότι το 2018 θα είναι ένα ακόμα έτος συγχρονισμένης παγκόσμιας ανάπτυξης υπό την καθοδήγηση μίας πολύ καλής ευρωπαϊκής οικονομίας.

Ο παγκόσμιος δείκτης μετοχών της MSCI, που παρακολουθεί τις μετοχές σε 47 χώρες, κινήθηκε σήμερα σε νέα υψηλά ρεκόρ, έχοντας σημειώσει χθες τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο εδώ και περισσότερο από δύο εβδομάδες. Σημειώνεται ότι το 2017 ήταν η καλύτερη χρονιά για τον δείκτη αυτό μετά το 2009.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης άνοιξε με άνοδο 0,3%, ακολουθώντας τα κέρδη των μετοχών στην Ασία και τις ΗΠΑ, καθώς οι έρευνες για τον μεταποιητικό τομέα έδειξαν ισχυρό ξεκίνημα της ευρωπαϊκής οικονομίας το 2018.

Το ευρώ κινείτο κοντά στο χθεσινό υψηλό επίπεδο 4μήνου των 1,2081 δολαρίων. «Οι επενδυτές ξύπνησαν το νέο έτος, προσβλέποντας σε μία ακόμα χρονιά με εύρωστη ανάπτυξη και πολύ περιορισμένους πτωτικούς κινδύνους», δήλωσε οικονομολόγος χρηματοπιστωτικής εταιρείας. «Το αντίστροφο είναι οι πωλήσεις στις αγορές ομολόγων: η άποψη ότι οι πληθωριστικές πιέσεις μπορεί να είναι πιο ισχυρές από ότι αναμενόταν και οι κεντρικές τράπεζες θα μπορούσαν να έχουν μία ελαφρά πιο επιθετική προσέγγιση σε σχέση με ότι θεωρείτο πριν», πρόσθεσε.

 

 

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή