από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Πόσο σημαντικό ρόλο παίζουν τα νέα για τις αγορές;

Αγορές

Αγορές

Ένα ρητό λέει: Don’t worry about news, it’s history!
Τρίτη, 16 Ιανουάριος 2018

H πληροφορίες που δεχόμαστε καθημερινά από τα διάφορα μέσα είναι αμέτρητες.Πόσο σημαντικές είναι και κατά πόσο μπορούν να επηρεάσουν τις χρηματαγορές;

Ένα ρητό λέει: Don’t worry about news, it’s history! Η αγορά γνωρίζει ήδη την είδηση και δεν παίζει κάποιον ρόλο. Πως θα άλλαζε όμως το ρητό αν κάποιος είχε πρώτος την πληροφόρηση και όχι  τελευταίος;Τι δύναμη έχει η ταχύτητα της πληροφόρησης;

Δεν είναι τυχαίο ότι στο εξωτερικό χρησιμοποιούν αλγόριθμους με βάση συγκεκριμένες ειδήσεις π.χ του twitter και εκτελούν αυτόματες συναλλαγές στο χρηματιστήριο, όπως επίσης ότι χρησιμοποιούν τους καλύτερους servers και υλικά οπτικών ινών για να έχουν την πιο γρήγορη μεταφορά δεδομένων των τιμών της εκάστοτε μετοχής κτλ.

Αν έχουν πρώτοι την πληροφορία μπορεί να αποδειχθεί χρυσός.

Όσον αφορά το ελληνικό χρηματιστήριο, πρέπει να μην ασχολείται κανείς με τις ειδήσεις ή να έχει την ικανότητα να διακρίνει τα fake news από τα πραγματικά. Πολλές φορές η πορεία του είναι αντίθετη από τα νέα που διαβάζουμε. Ακόμη και στα ιστορικά θέματα όπως στο θέμα της εθνολογικής προέλευσης των κατοίκων της βόρειας Μακεδονίας υπάρχει πληθώρα fake news, δυστυχώς….

Σε ότι αφορά στο ελληνικό χρηματιστήριο δείχνει να θέλει να κάνει μια διόρθωση έστω και με το ζόρι για να προσπαθήσει να δοκιμάσει υψηλότερα. Μετά και την άνετη ψήφιση του πολυνομοσχεδίου κάτι τέτοιο φαίνεται πολύ πιθανόν.

 

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή