από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Κατηγορία: OIKONOMIA

5 τρισεκατομμύρια δολάρια εξαφανίστηκαν αυτή την εβδομάδα από τις μετοχές παγκοσμίως (ΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΑ)

Αγορές

Αγορές

Παρασκευή, 09 Φεβρουάριος 2018

Μετά τη χθεσινή μεγάλη πτώση στην Αμερική προς το τέλος της συνεδρίασης και το σκαρφάλωμα πάλι του δείκτη μεταβλητότητας VIX τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια συνέχισαν περαιτέρω την πτώση τους αλλά με λιγότερα ρυθμό από αυτό της Ασίας.Ο δείκτης της Σαγκάη έπεσε ‘μόνο’ 4,1% και ο δείκτης Hang Seng έκλεισε -3,1% με απώλειες σε όλους τους τομείς.

Η Αμερική φαίνεται να ανοίγει σταθεροποιητικά προς το παρόν αν και το αμερικανικό δεκαετές ομόλογο ενώ πήγε αρχικά να πέσει η απόδοση του συνέχισε πάλι ανοδικά.

Όλα τα παραπάνω δεν θα μπορούσαμε να αφήσουμε ανεπηρέαστη την ελληνική αγορά όσον αφορά τις μετοχές αλλά και τα ομόλογα κι έτσι το ελληνικό χρηματιστήριο βρίσκεται αυτή τη στιγμή με πτώση 1,84% και απόδοση του δεκαετούς βρίσκεται στο 3,95%.

Αξίζει να αναφέρουμε τη σημαντική προσφορά χθες για την έκδοση του επταετούς ομολόγου που έφτασε πάνω από τα 6,8δις με στόχο της κυβέρνησης την άντληση 3δις €.

Μένει να δούμε αν θα εξομαλυνθεί η κατάσταση στις αγορές παγκοσμίως ή αν θα υπάρξει συνέχεια και σήμερα στην Αμερική καθώς παρόμοια πτώση 10% σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα έχει να συμβεί από το 1928 στο χρηματιστήριο της Αμερικής.

Η εικόνα της ελληνικής αγοράς παρακάτω

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή