από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Δυνατή αντίδραση σε χρηματιστήριο και ομόλογα (ΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΑ)

Αγορές

Αγορές

Πέμπτη, 15 Φεβρουάριος 2018 15:01

Αλλαγή σκηνικού σήμερα στο χρηματιστηριακό τοπίο με το γενικό δείκτη του χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών να σημειώνει άνοδο 2% και με τα ομόλογα να προσπαθούν να διορθώσουν τις ακραίες μεταβολές των προηγούμενων ημερών.

Όπως λέγαμε και χθες είναι νωρίς να βγάζουμε συμπεράσματα είτε για το χρηματιστήριο είτε για τα ελληνικά ομόλογα πόσο μάλλον σε ένα περιβάλλον μεταβλητότητας στις αγορές ομολόγων. Για παράδειγμα σήμερα τα γερμανικά ομόλογα που θεωρούνται τα πιο ασφαλή σημειώνουν άνοδο των αποδόσεων τους λόγω των χθεσινών ανακοινώσεων για τον πληθωρισμό στην Αμερική.

Αυτό που είναι πολύ σημαντικό να καταλάβουμε είναι τι είδους πληροφόρηση έχουν οι ξένοι όσον αφορά τα ελληνικά πολιτικά γεγονότα. Μπορεί ας πούμε για εμάς το θέμα Novartis να σημαίνει κάθαρση στο ελληνικό πολιτικό τοπίο αλλά για τους ξένους σημαίνει αναταραχή λόγω του ότι εμπλέκεται ο κεντρικός τραπεζίτης της χώρας. 

Το πως και από ποιον τους μεταφέρονται οι σχετικές ειδήσεις είναι κάτι το οποίο είναι πολύ σοβαρό και φάνηκε πρόσφατα από την ξένη ειδησεογραφία που παρουσίασαν το θέμα της Novartis ως κάτι αρνητικό για τη χώρα.

Όλα αυτά λοιπόν θα πρέπει να μας προβληματίσουν.

Η εικόνα της αγοράς είναι η παρακάτω με την Ελλάδα να βρίσκεται στο top five παγκοσμίως.

Το ελληνικό χρηματιστήριο

Το ελληνικό δεκαετές ομόλογο

 

 Και με τις αποδόσεις των άλλων χωρών που ανεβαίνουν σήμερα

 

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή