από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Άνοδος στο χρηματιστήριο με το βλέμμα στη Fitch και στα ομόλογα

Χρημ

Χρημ

Παρασκευή, 16 Φεβρουάριος 2018 11:22

Άνοδο σημειώνει το ελληνικό χρηματιστήριο σήμερα το οποίο βρίσκεται στις 850 μονάδες +0,7% και με τα ομόλογα να προσπαθούν και σήμερα να μειώσουν τις αποδόσεις τους. 

Τις τελευταίες ημέρες έχει παρατηρηθεί μία σταδιακή αλλά σοβαρή αύξηση των αποδόσεων των αμερικανικών δεκαετών ομολόγων, το οποίο έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση των αποδόσεων και των ευρωπαϊκών δεκαετών ομολόγων, όπως του γερμανικού, του γαλλικού, του ιταλικού κτλ.

Από κάτι τέτοιο δεν μπορεί να μην επηρεαστεί και το ελληνικό δεκαετές ομόλογο όσο κι αν το θέλουμε και ιδιαίτερα τώρα που ακόμα δεν έχουν καθοριστεί τα μέτρα για τη ρύθμιση του χρέους μας. 

Σήμερα αναμένεται η αναβάθμιση από τον οίκο Fitch κατά μία μονάδα στο Β, κάτι το οποίο είναι απολύτως λογικό καθώς έτσι θα εξισώσει τη βαθμολογία του με τη βαθμολογία των υπολοίπων οίκων αξιολόγησης.

Σε άλλα νέα έχουμε την αποκρατικοποίηση της ΔΕΣΦΑ όπου αναμένουμε να δούμε ποιος θα είναι ο τελικός μνηστήρας της και τη Δευτέρα έχουμε το Eurogroup όπου θα αποφασιστούν σημαντικά θέματα για την Ελλάδα όπως η επόμενη δόση των 5,7δις€.

Εν αναμονή λοιπόν των εξελίξεων η εικόνα της ελληνικής αγοράς αυτή τη στιγμή είναι η παρακάτω:

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή