από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Τι και αν βγαίνουν καλά στοιχεία κάποιοι «βλέπουν» κινδύνους στην οικονομία

Ελληνική οικονομία

Ελληνική οικονομία

Τετάρτη, 14 Μάρτιος 2018

Σήμερα πρωί πρωί έσπευσαν από το του Bloomberg να προειδοποιήσουν για τους κίνδυνους που ελλοχεύουν για την ελληνική οικονομία για διάφορους γενικούς λόγους όπως π.χ η γραφειοκρατία και οι πελατειακές σχέσεις.

Απορίας άξιο όμως είναι ότι δε γίνεται καμία αναφορά σε καλά οικονομικά στοιχεία όπως στη σχέση της αύξησης του ΑΕΠ με τη μείωση της ανεργίας όπως βλέπουμε παρακάτω.

 

Ούτε γίνεται αναφορά στην πρόσφατη επιτυχής έκδοση του επταετούς ομολόγου του ελληνικού δημοσίου με επιτόκιο 3,5% και πόσο μάλλον τα αποτελέσματα από τη σημερινή έκδοση του ετήσιου έντοκου γραμματίου του ελληνικού δημοσίου με υπερκάλυψη 3,18 φορές και με επιτόκιο 1,25% έναντι 1,5% που ήταν οι αρχικές προβλέψεις , αντλώντας 813εκ €.

Σα να μην έφταναν όλα αυτά σήμερα ανακοινώθηκε για το Φεβρουάριο διπλάσιο πρωτογενές πλεόνασμα έναντι του στόχου το όποιο κυρίως οφείλονταν στην αύξηση των εσόδων κατά 1,13δις.

Παρ’όλα αυτά κάποιοι προσπαθούν να υποβαθμίσουν όλα αυτά τα στοιχεία που βγαίνουν και μάλιστα το σημαντικότερο είναι ότι υπάρχει διάρκεια σε αυτά και σε κάποιες περιπτώσεις όπως στο δείκτη μεταποίησης PMI σημειώνονται συνεχόμενα ρεκόρ πολλών ετών.

Άρα λανθασμένα και άκυρα αναφέρεται το σημερινό άρθρο στον τομέα της μεταποίησης.

Σίγουρα υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούν να διορθωθούν από την κακοδιαχείριση των προηγούμενων κυβερνήσεων, αλλά η υπονόμευση της προσπάθειας της τωρινής κυβέρνησης δεν προσφέρει τίποτα εκτός από παραπληροφόρηση.

 

 

 

 

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή