από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Ρυθμίσεις - ανάσα φέρνει το πλεόνασμα «μαμούθ» που ξεπερνά το 4%

Πλεόνασμα

Πλεόνασμα

Τρίτη, 24 Απρίλιος 2018

Διευρύνεται το περιθώριο ελαφρύνσεων σε εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους, νοικοκυριά αλλά και επιχειρήσεις μετά το υπερπλεόνασμα που ξεπερνάει το 4% για το 2017 όπως ανακοίνωσε η Eurostat.

Όπως αναφέρει το Έθνος, τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασία σχεδιάζουν μειώσεις φόρων εισοδήματος, κατανάλωσης και ακινήτων, διορθωτικές κινήσεις στο Ασφαλιστικό καθώς και μέτρα ανακούφισης για συνταξιούχους, ανέργους και εργαζομένους.

Μάλιστα κάποια από αυτά τα αντίμετρα έχουν ήδη συμφωνηθεί στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης και προβλέπεται να τεθούν σταδιακά σε εφαρμογή το 2019 και το 2020. 

Ειδικότερα εξετάζεται μείωση συντελεστών ΦΠΑ από το 24% στο 23% ενώ δεν αποκλείεται να καταργηθεί η έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης για όσους έχουν εισοδήματα ως 30.000 ευρώ τον χρόνο, μια μείωση που θα δώσει σημαντική ανάσα στο μέσο νοικοκυριό.

Στο ίδιο πλαίσιο σχεδιάζεται η μείωση στο πρώτο κλιμάκιο του συντελεστή φορολογίας εισοδήματος από το 22% που είναι σήμερα στο 20%, αλλά και στον εταιρικό συντελεστή από το 29% στο 26%.

Πηγή: ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ

 

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή