από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Έξαλλος ο Μητσοτάκης με τον Μαυρίδη που πραγματοποίησε άθλια επίθεση στον Ιβάν Σαββίδη

Μητσοτάης και Μαυρίδης

Μητσοτάης και Μαυρίδης

Δευτέρα, 21 Μάιος 2018 16:48

Έξαλλος είναι σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον εκδότη της εφημερίδας "Φιλελεύθερος", η οποία αποτελεί την εκδοτική αποτυχία της δεκαετίας. Ο λόγος; Το τελευταίο χρονικό διάστημα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος έχει στενότατη σχέση με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, κατέβαλε φιλότιμες προσπάθειες, έστω και υποκρινόμενος, να επαναπροσδιορίσει τη σχέση του με την εκλογική βάση της βόρειας Ελλάδας και με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ. Έχει καταλάβει ο Μητσοτάκης πως δεν πρόκειται να γίνει πρωθυπουργός και έχει αρχίσει το γλύψιμο στον λαό του ΠΑΟΚ.

Μέχρι και στα ραδιόφωνα της Θεσσαλονίκης βγήκε πρόσφατα. 

Και ξαφνικά έρχεται ο εκδότης του «Φιλελεύθερου» Θανάσης Μαυρίδης, τον οποίο - παρά την αποτυχία του - στηρίζει με νύχια και με δόντια ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για να στάξει δηλητήριο για τη Θεσσαλονίκη και τον Ιβάν Σαββίδη γράφοντας πως: «Δεν υπάρχουν πολιτικά κόμματα. Μόνο ο Ιβάν»!. Μεταξύ άλλων ο Μαυρίδης, ούτε λίγο, ούτε πολύ, επιχείρησε να χρεώσει σε ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη την φασιστική επίθεση στον Μπουτάρη.

Στο κείμενό του, το οποίο περιλαμβάνει επικίνδυνες γενικεύσεις και συγκρίσεις με αφορμή τη δολοφονική επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη, ο Μαυρίδης γράφει τα εξής: 

«Στη Θεσσαλονίκη δεν υπάρχουν πολιτικά κόμματα. Δεν υπάρχει κάποιος να βγει και να διαμαρτυρηθεί γι αυτή την εικόνα. Μία πόλη, ένα κόμμα, ένας ηγεμόνας, μία ομάδα. Η πραγματικότητα, λοιπόν, είναι ότι η Θεσσαλονίκη «ελέγχεται» οικονομικά και πολιτικά από έναν επιχειρηματία, τον Ιβάν Σαββίδη. Έχουμε αντιληφθεί από τις δηλώσεις του ότι έχει και πολιτικές φιλοδοξίες. Κι αυτό είναι δικαίωμά του. Αλλά αυτή η χώρα θα πρέπει κάποια στιγμή να αποφασίσει σε ποιο ημισφαίριο θέλει να ανήκει. Υπάρχει ο κόσμος της Δύσης, όπου η αστυνομία δεν θα είχε αφήσει να φτάσουμε καν στα γεγονότα του Σαββάτου. Υπάρχει και ο κόσμος του Πούτιν. Εκεί όπου γίνεται μόνο ό,τι θέλει ο πρόεδρος. Πολύ φοβάμαι ότι η Θεσσαλονίκη έχει πάρει ήδη την απόφασή της. Όπως ακριβώς, δηλαδή, το περιμέναμε. Ότι με αφορμή το Μακεδονικό υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να  ξεφυτρώσει ένα καθαρά ακροδεξιό – πουτινικό πολιτικό (;) μόρφωμα. Έχουν πέσει πολλά χρήματα για να πιστεύει κανείς ότι αφορούν μόνο την αγνή αγάπη ενός φιλάθλου για τη στρογγυλή θεά»!

Γράφει επίσης: "Θα περίμενα ότι θα έβγαζαν ανακοινώσεις όταν ο κ. Ιβάν Σαββίδης ορμούσε μέσα στο γήπεδο, έχοντας στην κατοχή του ένα περίστροφο.  Δεν τόλμησαν. Όπως κι ούτε  πριν έναν χρόνο, όταν κόντεψε να πεθάνει κόσμος στο γήπεδο (και πάλι) για να κερδίσει ο ΠΑΟΚ (και πάλι) ένα κύπελλο ποδοσφαίρου".

Να υποθέσουμε πως ο Μαυρίδης θα προχωρούσε στις ίδιες γενικεύσεις για τις άθλιες δολοφονικές επιθέσεις που είχαν δεχθεί οι κύριοι Κουμουτσάκος και Χατζηδάκης στην Αθήνα; Όχι βέβαια. Και εκτός αυτού: Πως είναι δυνατόν κάποιος να συνδέει την επίθεση από ακροδεξιούς στον Γιάννη Μπουτάρη με τον Ιβάν Σαββίδη; Μόνο ένας Μαυρίδης ξέρει...

Σε κάθε περίπτωση ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήγε να γεφυρώσει το χάσμα που τον χωρίζει με τον κόσμο της Θεσσαλονίκης μπάς και πάρει κανένα ψηφαλάκι και ο Θανάσης Μαυρίδης (είναι και αυτό ένα δείγμα της... ικανότητάς του) ήρθε να γράψει τις ασυναρτησίες του για... πουτινικό πολιτικό μόρφωμα τινάζοντας τα πάντα στον αέρα.

Το κείμενο του Μαυρίδη μπορεί να το βρει κανείς στο ακροδεξιό, liberal.gr

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή