από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Nέα λυσσαλέα επίθεση του Μαυρίδη (liberal.gr) στον Βαρδινογιάννη - Πως τον συνδέει με Βενεζουέλα και Μαδούρο

Ο Θανάσης Μαυρίδης

Ο Θανάσης Μαυρίδης

Δευτέρα, 04 Ιούνιος 2018 10:54

Δεν πέρασαν παρά λίγα 24ωρα από το παραρήλημα (με εντολή Μητσοτάκη) του εκδότη της εφημερίδας "Φιλελεύθερος" και του liberal.gr, Θανάση Μαυρίδη κατά των Βαρδινογιάννη, Κοντομηνά και Παναγοπούλου (Διαβάστε ΕΔΩ) και ο ίδιος επανήλθε με μεγαλύτερη λύσσα. Ο Μαυρίδης μάλιστα σπάει τα κοντέρ της γραφικότητας επιχειρώντας να συνδέσει τον Βαρδινογιάννη με την... Βενεζουέλα και τον Μαδούρο περίπου ως "θαυμαστή".  

Γράφει μεταξύ άλλων ο Μαυρίδης στο ακροδεξιό liberal.gr:

"Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα θέματα της μνημονιακής περιόδου είναι το ταξίδι του Νίκου Παππά στην Βενεζουέλα. Και ναι μεν μπορώ να αποδεχτώ ότι ο Νίκος είναι θαυμαστής του καθεστώτος του Τσάβες και του Μαδούρο, αλλά δεν μπορώ να φανταστώ το ίδιο για τους Έλληνες επιχειρηματίες που τον συνόδευσαν. Ποιοι συμμετείχαν, τι συζήτησαν;

Μιλάμε για το 2013. Επί κυβέρνησης Σαμαρά. Η Ελλάδα απέφυγε την άτακτη χρεοκοπία και την δραχμή με πολλές θυσίες. Εκείνη την περίοδο, λοιπόν, ήταν σχεδόν βέβαιο ότι η χώρα είχε μπει και πάλι στις ράγες και πάλευε για να επιστρέψει σε κάποιου είδους κανονικότητα. Η χώρα προσπαθούσε να μείνει στο ευρώ, αλλά κάποιοι έκαναν σχέδια για το πώς θα κέρδιζαν δισεκατομμύρια αν η χώρα … έβγαινε από το ευρώ!

Το ταξίδι στην Βενεζουέλα με τον δικηγόρο των off shore Αρτεμίου διέρρευσε από κάποιο «ατύχημα». Το ίδιο συνέβη και με τις επαφές με τους φαρμακοβιομήχανους. Είναι αυτά που μάθαμε. Μπορούμε να υποθέσουμε, χωρίς να μπορούμε να το αποδείξουμε, ότι θα πρέπει να υπήρξαν και πολλές άλλες τέτοιες στενές επαφές με την ελληνική επιχειρηματική ελίτ.

Το ταξίδι στην Βενεζουέλα, πάντως, έχει ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Επειδή συνέβη πολύ νωρίς, τότε που δεν ήταν ακόμη καθαρό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν η επόμενη κυβέρνηση. Μιλάμε για το 2013 και όχι για τον Σεπτέμβριο του 2014. Το επόμενο ερώτημα που δεν έχει απαντηθεί – αν και έχει τεθεί πολλές φορές- είναι το πόσο στενές είναι οι σχέσεις με τον δικηγόρο των off shores κ. Αρτεμίου. Πόσες φορές επισκέφτηκε το Μαξίμου και ποιους συνάντησε. Και τέλος τι ακριβώς συζήτησαν στην Βενεζουέλα. Αν, δηλαδή, μεταξύ των θεμάτων της συζήτησης ήταν η ανταλλαγή τροφίμων με καύσιμα! Προσέξτε! Μιλάμε για το 2013 κι αν υπήρξε τέτοια συζήτηση θα πρέπει να μας πουν οι συμμετέχοντες ποιον ακριβώς εκπροσωπούσαν".

Πάμε παρακάτω

Είναι προφανές πως ο Μητσοτάκης και η θλιβερή, γραφική κι επικίνδυνη κλίκα του είναι ανήσυχοι. Κάποιοι δε, που φουσκωσαν τα μυαλά του Μητσοτάκη πως πάει για αυτοδυναμία, ήδη χτίζουν πανικόβλητοι την επιχειρηματολογία για την επερχόμενη αποτυχία στις εκλογές, όποτε κι αν γίνουν αυτές. 

Ο τρόπος με τον οποίο ο Μαυρίδης συνδέει την οικογένεια Βαρδινογιάννη με τη Βενεζουέλα προδίδει άγνοια για βασικές παραμέτρους της οικονομικής ζωής της χώρας και του επιχειρηματικού γίγνεσθαι. Το πρόβλημα της κλίκας του Μητσοτάκη είναι η έλλειψη εμπιστοσύνης από ξένους και Έλληνες οικονομικούς και πολιτικούς παράγοντες προς το πρόσωπο του προέδρου της ΝΔ και αντίστοιχα η εμπιστοσύνη που δείχνουν οι ίδιοι παράγοντες για τον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνησή του. Έτσι η σέχτα που περιβάλλει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνει τα πάντα για να δημιουργήσει εχθρούς προκειμένου αύριο, μεθαύριο να σερβίρει στην κοινή γνώμη την αποτυχία του ανίκανου Μητσοτάκη ως αποτέλεσμα σύγκρουσης με τα μεγάλα συμφέροντα. 

Από την άλλη, μαθαίνουμε πως η πλευρά Βαρδινογιάννη είναι ήδη πολύ ενοχλημένη από τα γραφικά δημοσιεύματα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Το πρώτα γέλια για τις "παιδικές εκθέσεις" του Μαυρίδη (ο οποίος στο παρελθόν αποθέωνε επιχειρηματίες, οι οποίοι κατέληξαν στη φυλακή - Κάποια στιγμή πρέπει να... μάθουμε τους λόγους) διαδέχτηκε ο θυμός, όχι για τον Μαυρίδη (αυτός είναι η τελευταία τρύπα του ζουρνά), αλλά για τον Μητσοτάκη. 

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή