από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Άρχισαν τα όργανα στη ΝΔ: Το πρώτο κορυφαίο στέλεχος που ανοίγει παράθυρο ψήφισης της συμφωνίας για το Μακεδονικό

Νέα Δημοκρατία

Νέα Δημοκρατία

Τρίτη, 12 Ιούνιος 2018 19:11

Σε αντίθεση με τον Μητσοτάκη που είναι όμηρος και έρμαιο της ακροδεξιάς πτέρυγας της ΝΔ κάποια κουρυφαία στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης παραμένουν πιστά στη γραμμή της ΝΔ, όπως την είχε χαράξει ο Κώστας Καραμανλής, που περιλαμβάνει «σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό και χρήση erga omnes».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο οποίος μιλώντας σήμερα, Τρίτη στον Real Fm, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο η ΝΔ να δώσει θετική ψήφο στη συμφωνία για τη νέα ονομασία της ΠΓΔΜ.

«Πρέπει πρώτα να δούμε αυτή την περιβόητη συμφωνία επιτέλους, αν καταλάβαμε καλά από όσα είπε ο κ. Κοτζιάς χθες προανήγγειλε σχεδόν κάποιες υποχωρήσεις, στις οποίες αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι η ΝΔ δεν μπορεί να συμφωνήσει. Πρέπει να δούμε αν είναι erga omnes η συμφωνία. Ξέρετε πολλές φορές ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες», δήλωσε ο κ. Κεφαλογιάννης, ενώ στη συνέχεια έγινε πιο ξεκάθαρος σχετικά με τη στάση της ΝΔ:

«Προτού φτάσουμε στο όνομα, να δούμε τις άλλες λεπτομέρειες και νομίζω θα είναι πιο υπεύθυνο να τοποθετηθούμε μετά. Σε ένα ενδεχόμενο σύνθετης ονομασίας θα μπορούσε να έχει και θετική ψήφο, αν τηρηθούν όλες τις προϋποθέσεις που έχουμε βάλει από πλευράς Σκοπίων και τα βήματα που πρέπει να γίνουν».

Αναφορικά με τη συνάντηση που ζήτησε ο πρόεδρος της ΝΔ από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, ο κ. Κεφαλογιάννης τόνισε:

«Κατά βάση η συνάντηση θα αφορά στο ονοματολογικό, όντως επειδή φαίνεται ότι εντός της ημέρας θα έχουμε εξελίξεις, ενεργώντας θεσμικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και Πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε τη συνάντηση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Δυστυχώς, η κυβέρνηση όλο το προηγούμενο διάστημα δεν κινήθηκε με θεσμικό τρόπο, κρυπτόμενη ενώ θα έπρεπε να ενημερώσει και την αρμόδια επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας και τους πολιτικούς αρχηγούς, έκανε μια διαπραγμάτευση ως κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ και όχι ως ενιαία κυβέρνηση, αφού ο κ. Καμμένος έχει εκ διαμέτρου αντίθετη άποψη».

Τέλος, ο βουλευτής της ΝΔ ανέφερε πως «ο κ. Καμμένος ξεκάθαρα μας είπε αυτό που έχει αντιληφθεί και ο ελληνικός λαός ότι προτιμάει την καρέκλα από το να έχει μια υπεύθυνη πολιτική στάση. Όταν παραμένεις κυβερνητικός εταίρος και σε μία βασική, αν όχι τη βασικότερη επιλογή της κυβέρνησης σου, είσαι εκ διαμέτρου αντίθετος, τότε νομίζω λόγοι αυτοεκτίμησης και αυτοπροστασίας σου επιβάλλουν να παραιτηθείς ή να αποχωρήσεις από την κυβέρνηση».

 

 

 

 

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή