από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

Όλοι οι διάλογοι - φωτιά : «Ντροπή σου, εσύ έδωσες τη φωτογραφία στα Παραπολιτικά»

Μίχαλος και Μητσοτάκης

Μίχαλος και Μητσοτάκης

Σάββατο, 30 Ιούνιος 2018

Το βράδυ της περασμένης Κυριακής όταν δημοσιεύθηκε στο σάιτ της περιθωριακής εφημερίδας "Παραπολιτικά" η φωτογραφία της συνάντησης που έγινε στην Αίγλη Ζαππείου μεταξύ του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά και του προέδρου του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνου Μίχαλου  ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, ετοίμαζε τις βαλίτσες του για την Γερμανία όπου και θα συναντούσε τους υπουργούς Οικονομικών και Εσωτερικών Σολτς και Ζεεχόφερ.

Σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Εστία», μόλις ο κ. Μητσοτάκης πληροφορήθηκε την είδηση έγινε έξω φρενών. «Δεν μου αρέσει τα στελέχη μας να πίνουν καφέ με το Νίκο Παππά», σχολίασε σε συνεργάτες του την επόμενη ημέρα το πρωί. Κάλεσε αμέσως στο κινητό του τον Γραμματέα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Λευτέρη Αυγενάκη και του έδωσε την εξής οδηγία (σε ελεύθερη απόδοση): «Κάλεσέ τον και ζητείστε του να διαψεύσει τα δημοσιεύματα που τον φέρουν να ιδρύει κόμμα. Αν δεν το κάνει, να κινηθούν αμέσως οι διαδικασίας διαγραφής του», περιγράφει η εφημερίδα.

Ο Γραμματέας της ΝΔ εκτέλεσε στο ακέραιο τις εντολές που πήρε. Κάλεσε τον κ. Μίχαλο (που είναι και ex officio μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ) το βράδυ της Δευτέρας. Ο κ. Μίχαλος βρισκόταν σε εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη και του επέστρεψε την κλήση το πρωί της Τρίτης, έχοντας πληροφορηθεί προηγουμένως το παρασκήνιο της δημοσίευσης της φωτογραφίας.

Σύμφωνα με την «Εστία» ακολούθησε ο εξής διάλογος:

-Κωνσταντίνε, θα μιλήσουμε σήμερα με την κομματική σου ιδιότητα…

-Δεν καταλαβαίνω είναι νέα διάλεκτος αυτή;

-Το ποτήρι ξεχείλισε! Κάνεις δημόσιες συναντήσεις με υπουργούς και υπάρχουν δημοσιεύματα ότι κάνεις κόμμα. Πρέπει να απολογηθείς!

Ο κ. Μίχαλος εξοργισμένος απάντησε:

-Είναι ντροπή αυτό που κάνετε. Ντροπή σας! Εσύ έδωσες την φωτογραφία στην ιστοσελίδα και διοχέτευσες τις φαντασιώσεις σου περί κόμματος. Και θα απαντήσω εγώ στις φαντασιώσεις σας; Αρνούμαι!

Η απάντηση του προέδρου του ΕΒΕΑ δεν ικανοποίησε τον πρόεδρο της ΝΔ, ο οποίος ζήτησε από τον Γραμματέα του να κινηθούν αμέσως οι διαδικασίες που προβλέπει το καταστατικό. Ειδοποιήθηκε και όταν επέστρεψε άρον άρον από το νησί όπου βρισκόταν ο πρόεδρος του Ανώτατου Πειθαρχικού Δικαστηρίου της ΝΔ, Απόστολος Κράτσας. Επικοινώνησε την Τετάρτη με τον κ. Μίχαλο, του διάβασε το «κατηγορητήριό» του και τον κάλεσε σε «απολογία», ειδάλλως να στείλει υπόμνημα.

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ εξήγησε ότι δεν ήταν δυνατόν να ανταποκριθεί στην πρόσκληση του γιατί την ίδια ημέρα είχε προγραμματισμένες επισκέψεις σε υπουργεία για θέματα των Επιμελητηρίων.

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή