από τον Δημήτρη Μπεκιάρη

ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ: Ο Θάνος Πλεύρης της ΝΔ σε πορεία της Χρυσής Αυγής (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Θάνος Πλεύρης με τη Χρυσή Αυγή

Ο Θάνος Πλεύρης με τη Χρυσή Αυγή

Σάββατο, 22 Σεπτέμβριος 2018 15:58

Το 1996 φαντάζει μακρινό αλλά ήταν μια περίοδος που η Χρυσή Αυγή άρχισε να κάνει τις εμφανίσεις της και να δίνει το στίγμα της. Βεβαίως, κακώς, κανείς δεν περίμενε ότι οι πορείες και τα συνθήματα του '96 θα γινόντουσαν οι δολοφονικές επιδρομές του 2013!

Το θέμα είναι ότι ο πρώην βουλευτής (και νυν μέλος της Πολιτικής Επιτροπής) της Νέας Δημοκρατίας, Θάνος Πλεύρης, γιος του αρνητή του ολοκαυτώματος Κωνσταντίνου Πλεύρη που ξεκίνησε την πολιτική του καριέρα επισήμως από το ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη, παρίσταται στην πορεία των μελών της Χρυσής Αυγής το 1996 στην Αθήνα.

Λίγο μετά τα επεισόδια των Ιμίων και οι χρυσαυγίτες βγήκαν παγανιά. Το πρωί πήγαν και βεβήλωσαν τον Παρθενώνα απλώνοντας τη σημαία - ντροπή και το μεσημέρι βγήκαν στους δρόμους να διαδηλώσουν για το θέμα των Ιμίων. (Σε αυτά τα επεισόδια δεν φαίνεται να συμμετείχε ο κ. Πλεύρης).

Μετά έγινε άλλη πορεία στο κέντρο της Αθήνας η οποία πέρασε από τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, που τότε στεγαζόταν στο νεοκλασικό κτίριο της οδού Ρηγίλλης. Εκεί οι μπροστάρηδες της πορείας φωνάζοντας εθνικιστικά συνθήματα επιτέθηκαν και στο κόμμα της ΝΔ και έκαψαν σημαίες της Τουρκίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δίπλα στους μπροστάρηδες μπουρλοτιέρηδες της πορείας προσπαθεί να βγει μπροστά κι αυτός ο νεαρός, τότε, Θάνος Πλεύρης.

ΠΗΓΗ: koutipandoras.gr

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ

 

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο Periodista.gr, αποδέχεστε τη χρήση Cookies Αποδοχή